Patara Plajı'nda Eylül Hareketliliği

Patara Plajı'nda Eylül Hareketliliği

ANTALYA'nın Kaş ilçesindeki ünlü Patara Plajı'nda eylül ayında turist hareketliliği yaşanıyor.

ANTALYA'nın Kaş ilçesindeki ünlü Patara Plajı'nda eylül ayında turist hareketliliği yaşanıyor. Patara Plajı'na şu günlerde gelen turistlerin büyük bölümü yabancılardan oluşuyor.

Kaş ilçesinde bulunan dünyanın en ünlü ve en uzun plajlarından biri olan Patara Plajı'nda, eylül ayında yabancı turist bereketi yaşanıyor. Sonbaharın geldiği günlerde Patara Antik Kenti ile iç içe olduğu için antik plaj olarak adlandırılan Patara Plajı'na günlük 2 bin- 2 bin 500 arasında ziyaretçi geliyor. Ünlü plaja gelenlerin çoğunluğu İngiliz, Rus ve Alman turistlerden oluşuyor. Patara Plajı'nın uzunluğu 18 kilometre. Antik plajın 12 kilometrelik bölümü Kaş tarafında. 6 kilometrelik bölümü Muğla'nın Seydikemer sınırları içinde. Patara Plajı'nın Kaş bölümünde, Kaş Belediyesi tarafından iletilen sosyal tesisler var. Bu bölüme giriş ücretsiz. Bu bölümde şezlong, şemsiye ve yiyecek, içecek hizmeti veriliyor. Denize girilen bölümde, cankurtaran hizmeti veriliyor. Patara Plajı'nın girişi, Patara Antik Kenti ile aynı kapıdan yapıldığı için plaja gitmek isteyenlerden 10 liralık ücret alınıyor. Dünyaca ünlü plajın farklı kumu, denizin suyunun rengi ve temizliğiyle yabancı turistlerin ilgi odağı olmasını sağlıyor. Şezlong, şemsiye hizmeti almak istemeyenlerin denize girebildiği geniş alanlar bulunuyor.

Patara Plajı'ndaki Kaş Belediyesi'ne ait tesislerin yöneticiliğini yapan Ali Pehlivan, "Bu günlerde havanın sakin olması, Patara Plajı'nın rüzgarsız olması dolayısıyla plaja turist akını devam ediyor. Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Kaş'ta, Kalkan'da tatil yapan, yerleşik yaşayan başta İngiliz turistler olmak üzere Ruslar, Almanlar, bölgede tatil yapan yerli turistler akın akın gelmeye devam ediyor. Ceratta caretta kaplumbağaları nedeniyle 15 Eylül tarihinden itibaren Patara Plajı'nı boşaltma kalktı. Bu nedenle sakin havalarda binlerce turist gün batımını izlemek için saat 20.00- 20.30'a kadar kalıyor. Bu da Patara Plajı'na olan yoğunluğu artırıyor. Turistler gün batımında denize giriyor. Fotoğraf çekiyor. Bu güzelliği yaşamak için saatlerce bekliyorlar. Kısacası Patara Plajı bölge ve Türkiye turizminin bir markası olmaya devem ediyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Patara Plajı'nda Eylül Hareketliliği

Patara Plajı'nda Eylül Hareketliliği

Patara Plajı'nda Eylül Hareketliliği

Patara Plajı'nda Eylül Hareketliliği

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler