Özel Bireylere 'Acil Çağrı' Eğitimi

Özel Bireylere 'Acil Çağrı' Eğitimi

Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği üyesi özel bireylere, telsiz cihazları, nasıl ve hangi durumlarda kullanılacağı anlatıldı.

Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği üyesi özel bireylere, telsiz cihazları, nasıl ve hangi durumlarda kullanılacağı anlatıldı. Özel bireylere haberleşme tatbikatıyla, "Sesimi duyan var mı" anonsu yaptırıldı.

Derneğin bünyesinde faaliyet gösteren Sevgi Evi'ndeki atölyede sanat üretimleri yaparak yeteneklerini kanıtlayan özel bireylere kamu yararı faaliyet gösteren Türkiye Radyo (Telsiz) Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Antalya Şubesi'nin telsiz operatörleri Hasan Oflaz ile Murat Özturan tarafından telsiz üzerinden haberleşme eğitimi verildi.

BİREYLERE TELSİZ EĞİTİMİ

TRAC Antalya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Hasan Oflaz, Murat Özturan, doğal afet olaylarında hayati önem taşıyan "Acil Afet Haberleşme" birimin önemini ve görevlerini, telsizin nasıl kullanılıp anons yapılacağını özel bireylere anlattı. Telsiz cihazlarını ilk kez ellerine alan dernek üyesi özel bireyler, ilk önce Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği Başkanı Gülcan Ay ile konuştu, ardından da kendi aralarında "acil durum" çağrısı yaptı. Bireyler telsiz üzerinden birbirlerine "Sesimi duyan var mı?" anonsu yaparak iletişim kurmaya çalıştı.

DHA

Özel Bireylere 'Acil Çağrı' Eğitimi

Özel Bireylere 'Acil Çağrı' Eğitimi

Özel Bireylere 'Acil Çağrı' Eğitimi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler