Operada 'aşk İksiri' Heyecanı

Operada 'aşk İksiri' Heyecanı

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB) sanatçıları tarafından sahnelenen ve heyecanla beklenen, Haldun Özörten imzalı "Aşk İksiri" adlı opera eserinin...

 

 

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB) sanatçıları tarafından sahnelenen ve heyecanla beklenen, Haldun Özörten imzalı "Aşk İksiri" adlı opera eserinin son provası yapıldı. Aşk İksiri, 04 Şubat cumartesi saat 20.00'de ilk prömiyerini yapacak.

ÜNLÜ ŞEFLER GÖREVDE

Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera sahnesinde izleyicisiyle buluşacak olan "Aşk İksiri'nde Antalya DOB Orkestrası'nı şef Lorenzo Casttriota Skanderbeg yönetiyor. Başkemancılığını Elvan Şekercioğlu'nun üstlendiği eserde Antalya DOB Korosu'nu da Mahir Seyrek çalıştırıyor.

EĞLENDİRİCİ, NEŞELİ BİR ESER

Donizetti'nin tüm operaları arasında en sık icra edilenlerden biri olan "Aşk İksiri'nin librettosu Felice Romani tarafından yazıldı. Oldukça eğlendiren, güldürü öğelerini içinde barındıran, dokunaklı bir aşk hikâyesi olan Aşk İksiri'nde dekor tasarımını Gürcan Kubilay, kostüm tasarımını Nursun Ünlü, ışık tasarımını Mustafa Eski, koreografisini de Bader Çakan hazırladı.

HİKÂYESİ BİR AŞK ÜZERİNE

Fakir genç Nemorino ile servetli toprak sahibi güzel Adina arasındaki aşk üzerine odaklanan "Aşk İksiri" operasının prömiyerinde "Adina" rolünü Bilge Yılmaz, "Nemorino" rolünü Dağhan Ergün, "Belcore" rolünü Serhat Konukman, "Dr. Dulcamara" rolünü Şafak Güç, "Giannetta" rolünü Tuğçe Oğuzülgen canlandıracak.

FOTOĞRAFLI

 

Operada 'aşk İksiri' Heyecanı

Operada 'aşk İksiri' Heyecanı

Operada 'aşk İksiri' Heyecanı

Operada 'aşk İksiri' Heyecanı

Operada 'aşk İksiri' Heyecanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler