Öğrenciler Yaya Geçidini Boyadı

Öğrenciler Yaya Geçidini Boyadı

İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla bugün ülke genelinde gerçekleştirdiği...

İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla bugün ülke genelinde gerçekleştirdiği "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" uygulaması kapsamında Manavgat'ta ilkokul öğrencileri yaya geçidini kırmızıya boyadı. Etkinliğe katılan Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir, "Yayalara öncelik kırmızı çizgimizdir" dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın trafik kazalarında can kaybını azaltmak amacıyla uygulamaya koyduğu kampanyalar kapsamında 29 Eylül günü saat 11:00-14:00 saatleri arasında ülke genelinde 81 ilde olduğu gibi Manavgat'ta da "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" etkinliği gerçekleştirildi. Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir, Manavgat İlçe Emniyet Müdürü Rasim Oymaağaç ve Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Türköz'ün de katıldığı etkinlikte, ilkokul öğrencileri yaya geçitlerini kırmızıya boyadı.

Etkinlikte öğrencilere seslenen Kaymakam Demir, "Bugün bir farkındalık etkinliği yapıyoruz. Yaya önceliğine vurgu yapan bir farkındalık etkinliği yapıyoruz. Trafik güvenliğini sağlayarak öncelikle can kaybı olmak üzere azaltma yönünde olan bir etkinlik. Kurallara uyarsak trafikte güvenlik olur mu? O zaman ne yapmamız lazım kurallara uymamız lazım" diye konuştu.

Etkinlikte öğrencilere, trafik kurallarının ihlallerinde çalmaları için kırmızı düdük dağıtılırken, öğrenciler de ellerinde "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu', "Ellerimizde bayraklarla 29 Eylül'de yaya geçitlerinde buluşuyoruz" yazılı pankartlarla yaya geçitlerinden geçerek farkındalık oluşturdu.

VİDEO

FOTOĞRAFLI

Öğrenciler Yaya Geçidini Boyadı

Öğrenciler Yaya Geçidini Boyadı

Öğrenciler Yaya Geçidini Boyadı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler