Öğrenciler Ebeveynleri İle Dijital Platformda

Öğrenciler Ebeveynleri İle Dijital Platformda

ANTALYA Kepez Neriman Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesi'nin ulusal katılımla düzenlediği 1. Kuşaklar Arası Etkileşim Sempozyumu'nda dijital dünyanın hayatımıza etkisini öğrenciler ebeveynleri ile birlikte aynı platformda değerlendirme imkanı buldu.

Açılış oturumundan sonra yapılan uzaktan oturumlara Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesinden kızı Ayşegül ile katılan Yaşar Kahya duygusal anlar yaşadı. Ayşegül Kahya'nın "sözü babama bırakıyorum" demesiyle konuşmaya başlayan baba Yaşar Kahya, gözyaşlarına hakim olamadı ve "Hocam çok duygulandım" dedi. "Babam ile bu platformda olma şansını verdiğiniz için teşekkür ederim" diye sözlerine devam eden Ayşegül'ün ardından babası "Hocam, çok duygulandım, özür dilerim" diyerek konuşmayı sonlandırdı.

Kepez Neriman Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mehmet Ötgen, "Çok Uzak - Fazla Yakın" Dijital Dünya Sonrası Değişen Hayatlar ve Yansımalarına Ailenin Bakışı Sempozyumu kapanış konuşmasında, şunları söyledi:

"Lise öğrencileri ve ebeveynlerini, dijital dünya ile değişen-dönüşen hayatımıza dair farkındalıklarını artırmak ve son dönemde dijitalliğe kayan yaşamla birlikte, dijital teknoloji ve yapay zekanın, ülkelerin güç dengelerini derinden etkilediği düşüncesiyle, medeniyet kavramının günümüz şartlarında gelişmişlikle gücü simgelediği varsayımından hareketle, "Siber Vatan" duygusunun da özümsenmesi amaçlanmıştır."

Bu sempozyum ile eğitim- öğretim faaliyetlerinde öğrenci, veli ve okul paydaşlarının ortak bir platformda hareket etmelerinin sağlandığını vurgulayan Ötgen, şöyle konuştu:

"Kuşaklararası etkileşime zemin hazırlandı, ortak bir anlayış iklimi oluşturarak dijitalleşen dünyada internet kullanımının zaruri hale gelmesi neticesinde bilinçli veri üretimi ve tüketimi noktasında aile bireylerinde farkındalık oluşturmak, doğru, güvenilir kaynaklara ulaşma yollarını bilen, medya okuryazarlığı alanında yetkin bireylerin toplum ve ülke için önemini hatırlatmak amaçlandı."

Öğrenciler Ebeveynleri İle Dijital Platformda

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler