Muğla'da Tarih Ve Kültür Turizmine İlgi Arttı
KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle, Muğla Valiliği himayesinde yapılan çalışmalarla, kentin tarihi gün yüzüne çıkartılıyor.
KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle, Muğla Valiliği himayesinde yapılan çalışmalarla, kentin tarihi gün yüzüne çıkartılıyor. Muğla Valisi Orhan Tavlı, yılın ilk 10 ayında tarihi yerleri 2 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini belirtti.
Muğla'da klasik turizmin yanında geliştirilen yeni turizm modelleri kapsamında tarih ve kültür turizminin altyapısı ve üstyapısı Muğla Valisi Orhan Tavlı'nın destekleriyle geliştiriliyor. Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı 2022 yılında 28 Arkeolojik kazı alanına sağladığı uzman personel dahil toplam 590 kişilik istihdam ile bir yandan yıl boyunca Muğla'daki arkeolojik kazılara destek olurken diğer yandan kazıların yapıldığı kırsal mahallelerin kalkınmasına da katkı sağlıyor. Milas'ta Latmos Herakleia, Sinuri, Euromos, İasos, Labranda, Beçin Kalesi Örenyeri, Marmaris'te Phoenix, Amos, Kastabos, Ula'da Thera, İdyma, Kedrai, Seydikemer'de Tlos, Letoon, Çaltılar Höyüğü, Yatağan'da Stratonikeia, Lagina, Bodrum'da Kissebükü-Anastasiapolis, Pedasa, Köyceğiz'de Kaunos, Sultaniye Leto, Fethiye'de Fethiye Kalesi, Kadyanda, Kavaklıdere'de Hyllarima, Asarcıktepe, Datça'da Knidos, Menteşe'de Mabolla, Dalaman'da Kalinda olmak 28 antik kente 590 kişilik arkeolog, restoratör, sanat tarihçisi, mimar, mühendis, teknisyen ve işçi desteğinin 12 ay boyunca sağlandığı belirtildi.
'ORTAYA ÇIKAN ESERLER KORUNARAK GELECEĞE AKTARILIYOR'
Tavlı, tarih-kültür turizmi altyapısının güçlendirilmesi kapsamında, antik kentlerdeki çalışmalar için Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nca yaklaşık 50 milyon destek sağlandığını belirterek, "Antik kentlerde yapılan çalışmalarla tarihi ve kültürel zenginliklerimiz gün yüzüne çıkıyor. Ortaya çıkan eserler korunarak geleceğe aktarılıyor. Antik kentlerde çalışanlar, kazı alanlarına yakın kırsal mahallelerden olması nedeniyle bu çalışmalar kırsal kalkınma modeline dönüştü" dedi.
FOTOĞRAF
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.