Mavi bayrak başvuruları başladı

Mavi bayrak başvuruları başladı

Türkiye'de, 2021 yaz sezonu için mavi bayrak başvuruları başladı.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından 19 Ekim günü başladığı duyurulan 2021 yılı mavi bayrak başvuruları, 4 Aralık'a kadar sürecek. Başvuruların ardından ulusal jürinin değerlendirmesine girmesi planlanan adaylar, ulusal jüri elemesinin ardından merkezi Danimarka'nın başkenti Kopenhag olan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı'na (FEE) gönderilecek. Burada uluslararası jürinin değerlendirmesine girecek olan mavi bayrak adayları, jürinin oylarıyla gelecek yılın bayraklarının sahibi olacak.

İspanya ve Yunanistan'ın ardından dünyanın en çok mavi bayraklı 3'üncü ülkesi olan Türkiye'nin ödüllü plaj sayısı 486 olarak belirtilmişti. Mavi bayraklı plaj sayıları olarak Antalya 206, Muğla 105, İzmir 52, Aydın 35, Balıkesir 31, İstanbul 2, Samsun 13 olarak açıklanmıştı. Türkiye'nin en çok mavi bayraklı plajına sahip olan Antalya, gelecek yıl bayrak sayısını artırmayı hedefliyor.

İLK BAŞVURU ULUSAL JÜRİYE

TÜRÇEV Antalya İl Koordinatörü Lokman Atasoy, başvuruların tamamlanmasıyla birlikte ulusal jürinin toplanması için bekleme aşamasının başlayacağını anlattı. İlk başvurular için ulusal jürinin vereceği değerlendirmelerin önemine dikkat çeken Atasoy, "Burada ulusal jüriden geçemeyen başvurular, uluslararası jürinin karşısına gidemeyecek. O nedenle kriterleri en iyi şekilde yerine getiren ve ulusal jüriden tam not alan plajlarımız uluslararası jüri karşısına da eksiksiz çıkmış oluyor" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler