Manavgatlı off-road tutkunlarından sahilde temizlik

Manavgatlı off-road tutkunlarından sahilde temizlik

Manavgat Off-Road Kulübü üyeleri aileleriyle birlikte sahillerde temizlik kampanyası gerçekleştirdi. Yapılan çalışma sonucunda mendirek bölgesinde onlarca çuval atık madde toplandı.

Manavgat Off-road Kulübü üyeleri, ilçede caretta caretta kaplumbağalarının koruyucusu olarak bilinen Seher Ulaş'ın organizasyonunda Boğaz mevkisinde mendireğe kadar olan sahilde temizlik çalışması yaptı. Kulüp üyelerinin aileleriyle birlikte katıldığı temizlik çalışmasında onlarca poşet atık madde toplandı.

Çalışmaya başlamadan önce açıklamalarda bulunan Seher Ulaş, bu sene Boğaz mevkisinde yaklaşık 62 bin caretta caretta yavrusunu denizle buluşturduklarını söyledi. Caretta caretta yavrularını koruma sırasında en büyük sıkıntının bireysel off-road kullanıcıları olduğunu belirten Ulaş, "Burada en büyük sıkıntımız, off-road araçlarıydı. Off-road grupları her zaman bize destek verdi. Ama bilinçsiz off-road aracı kullanıcıları, bireysel kullanıcılar hep sıkıntı çıkardı. Çevreyi kirlettiler, izinsiz giriş yaptılar, özellikle caretta carettaların yuvalama döneminde giriş yapıldı. Bununla ilgili off-road grupları suçlandı ama benim her zaman söylediğimiz gibi off-road gruplarına 'giriş yasak' diye bir kere söyledik, hemen uyguladılar" dedi.

FARKINDALIK YARATMAK İÇİN TEMİZLİK

Manavgat Off-road Kulübü üyesi Emin Kaya da caretta carettalarla ilgili bilgi yayınlandıktan sonra kulüp üyelerinin bölgeye gelmediğini hatırlatarak, "Biz yazın başında caretta carettaların yuvalama döneminde bu bilgi yayınlandı ve bizim kulüp üyelerimiz buraya girmedi" diye konuştu.

Kulüp olarak çevreye duyarlı olduklarını söyleyen Kaya, "Sezonun bitimiyle birlikte burada insanlara farkındalık yaratmak için temizlik kampanyası düzenlemek istedik. Bu sahiller bizim, kurumlarımız da çok güzel yerler yapıyor ama temizlik konusunda maalesef yeterli duyarlılığı gösteremiyoruz. Biz de insanlara örmek olmak için bütün arkadaşlarımızla, aileleriyle birlikte burada bir temizlik kampanyası yapıyoruz. Manavgat Off-road Kulübü olarak etkinliklerimiz bununla sınırlı değil, biz her zaman çeşitli faaliyetler yapıyoruz" dedi.

manavgatli-off-road-tutkunlarindan-sahilde-temizlik.jpg

manavgatli-off-road-tutkunlarindan-sahilde-temizlik-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler