Manavgat Dh'ye Yeni Tomografi Cihazı

Manavgat Dh'ye Yeni Tomografi Cihazı

MANAVGAT Devlet Hastanesi'nde hastalara daha konforlu hizmet vermek amacıyla yapılan yenileştirme çalışmaları kapsamında, tomografi cihazı yenilendi.

MANAVGAT Devlet Hastanesi'nde hastalara daha konforlu hizmet vermek amacıyla yapılan yenileştirme çalışmaları kapsamında, tomografi cihazı yenilendi. Yenilenen tomografi cihazı ile hastaların raporlarının aynı gün içerisinde görülebileceği belirtildi.

Manavgat Devlet Hastanesi'nde yenileştirme çalışmaları kapsamında hastalara daha iyi hizmet vermek amacıyla tomografi cihazı yenilendi. Hastanede kurulumu yapılan tomografi cihazı ile günlük 250-300 arasında hastanın çekimi yapılabilecek. Ayrıca çekim hızı sayesinde sonuçlar aynı gün içerisinde alınabilecek.

RADYASYON SEVİYESİ DÜŞÜK

Tomografi cihazının son model ve üst düzey bir cihaz olduğunu kaydeden Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mehmet Deniz, "Hastanemize kurulumunu yaptığımız cihaz ile hastalarımız daha konforlu ve daha kaliteli tomografi çekimlerine sahip olacak" dedi. Cihazın çok düşük bir radyasyon ile çalıştığını belirten Başhekim Deniz, "Çekim yapılan hastalarımız, minimum radyasyona maruz kalıyor, önceki cihazlara oranla yüzde 60'a kadar radyasyon dozu düşürülüyor" diye konuştu.

Tomografi cihazı hakkında bilgi veren Başhekim Uz. Dr. Mehmet Deniz, "Üzerindeki kameralar ile çekim anında, gerektiğinde hastaya anlık müdahale yapılabiliyor. Ayrıca 32 kesit kapasiteli olması nedeniyle 16 kesit tomografi cihazlarına göre, çok hızlı ve çok daha kaliteli, üç boyutlu görüntüler alıyor. Bu makine ile vücut içi anatomik organ ve patolojik yapılarda çok net ve keskin görüntüler elde ediliyor. Bu özellikleri dolayısı ile hastalıkların teşhis ve tedavileri daha basit ve kolay olacak, teşhis ve tedaviler hız kazanacak. Üstün tablet ve kamera teknolojisi pediatrik ve erişkin hastaları tarama öncesi yanında daha uzun süreler kalarak daha iyi iletişim kurmamızı sağlarken tetkik boyunca da canlı takip yapmamızı sağlıyor. Son teknoloji olan cihazda bulunan Sn Filter teknolojisi ile hem erişkin hastalarda hem de pediatrik hastalarda radyasyon dozu artık röntgen dozlarına düştü. Çocuklarda ve erişkinlerde toraks BT, paranazal BT, temporal kemik (kulak kemiği) BT ve tüm ekstremite BT, kolonoskopi vb tetkikler artık röntgen dozlarında yapılabilecek" dedi.

Başhekim Uz. Dr. Deniz, yeni tomografi cihazıyla aynı zamanda randevu süresinin de kısalacağını belirterek, "Acil servis dışında diğer polikliniklerimizde bekleme süresini de yeni cihaz ile düşürdük. Hastalarımıza en geç 3 gün içerisinde randevu verebileceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Manavgat Dh'ye Yeni Tomografi Cihazı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler