Makale Yarışmasında Ödüller Dağıtıldı

Makale Yarışmasında Ödüller Dağıtıldı

ÖZDERİN Avukatlık Bürosu'nun Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi iş birliğiyle bu yıl 11'incisini düzenlediği ve Avukat Mesut Özderin'in babasının...

ÖZDERİN Avukatlık Bürosu'nun Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi iş birliğiyle bu yıl 11'incisini düzenlediği ve Avukat Mesut Özderin'in babasının adını alan Hasan Özderin Makale Yarışması ödül töreni, dijital ortamda yapıldı.

Zoom üzerinden yapılan törene çok sayıda izleyici ile Antalya Barosu Başkanı Av. Hüseyin Geçilmez, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Aslan Delice, Özderin Avukatlık Bürosu kurucusu Mesut Özderin ve eşi Nurten Fidan Özderin yanı sıra jüri üyeleri Prof. Dr. Murat Volkan Dülger, Dr. Öğr. Üyesi Cansu Topal, derece alan öğrenciler katıldı.

Yarışma, Türkiye'de eğitim veren tüm devlet ve vakıf üniversitelerinin hukuk fakülteleri lisans öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşti. Her sene belirli bir konunun belirlendiği makale yarışmasında bu yıl "Sosyal Medyanın Denetimi" başlıklı makaleler yarıştı. Prof. Dr. Murat Volkan Dülger, Doç. Dr. Hasan Sınar, Dr. Öğr. Üyesi Cansu Topal'dan oluşan jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda yarışmanın birincisi Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Abdurrahman Akyol, ikincisi İbn Haldun Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Abdülmecit Güldağı ve üçüncüsü Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Semih Özdurak'a ödülleri ve plaketleri de sanal olarak takdim edildi.

"Emekli bir polis memurunun oğlu olarak bit pazarından palto alarak staja başladığım günden bu yana geçen 30 yıldan fazla sürede eriyip giden mesleğimin geldiği noktada üzüntü duymamak imkansız" diyen avukat Mesut Özderin, "Bu yarışma her şeyimi borçlu olduğum mesleğim için kendimize düşeni yapmaktan ibaret. O karanlığı aydınlatacak kendimize ait mumu yakmak. Zira bizim hedefimiz geçmiş bütün törenlerde söylediğim gibi bir sayfa fazla okutmak, yarım sayfa fazla yazmak için vesile olmak. Bu nedenle özellikle saygıdeğer hocalarımızdan, sevgili öğrencilerimizden desteklerini esirgememelerini bir kez daha rica ediyorum" diye konuştu.

Hukuk sistemine yönelik eleştirilerde bulunan Özderin, şunları söyledi:

"Nitelikli hukukçular ülkemizin en önemli ihtiyacıdır. Uzayan yargı süreçleri, Adalet Bakanlığı'nın kendi istatistikleri ile yüzde 60 oranında üst mahkemelerce bozulan kararlar son bulmadıkça, insanların yargı sistemine olan güvenleri tazelenmedikçe aldığımız nefeste hep bir şeyler eksik olmaya ve o eksikler canımızı yakmaya devam edecektir. Ve artık hepimizin öğrenmesini diliyorum ki hiçbir davanın kazananı yoktur, kaybedeni ve daha çok kaybedeni vardır. Hayalim ufku açık, geleceği aydınlık binlerce hukuk öğrencisinin mezun olduklarında ihtiyaç olan her yerde makamlarının ağırlığını doldurarak görev yaptığı bir ülkedir."

Yarışmanın birincisi Abdurrahman Akyol konuşmasında, "Öğrencilerin kendini geliştirebilecekleri kendilerini ifade edebilecekleri böylesine düzenli olarak icra edilen bir yarışmanın var olması bizler açısından oldukça önemlidir. Katılan yarışmacı arkadaşlara ve jüri üyelerine teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Gelecek yılki yarışmanın konusu "Hukuki Dinlenilme Hakkı" olarak belirlenirken, ödüller de 7.5, 10 ve 15 bin lira olarak açıklandı.

FOTOĞRAFLI

Makale Yarışmasında Ödüller Dağıtıldı

Makale Yarışmasında Ödüller Dağıtıldı

Makale Yarışmasında Ödüller Dağıtıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler