Kutso'dan Enstitü Ziyareti

Kutso'dan Enstitü Ziyareti

KUMLUCA Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Demre'de bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünü ziyaret etti.

KUMLUCA Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) heyeti, Demre'de bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü (TAGEM) Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bayram Karagül, yönetim kurulu üyeleri Aşkın Yenier ve Nihat Karayel, Genel Sekreter Mesut Bakar, Batı Antalya Gençlik Platformu üyeleri Büşra Yavuz ve Aydın Girgin'den oluşan heyet, Beymelek'te bulunan TAGEM tesislerini ziyaret ederek Enstitü Müdürü Serkan Erkan ile görüştü. Ziyarette KUTSO ve TAGEM'in faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

KUTSO'nun bölgede balık üretimi ile yakından ilgilenmesinden son derece memnun olduğunu belirten Enstitü Müdürü Serkan Erkan, "Ziyaretten mutluluk duydum. KUTSO'nun balık üretiminin teşvik edilmesi ve arttırılmasıyla ilgilenmesi ve tesisimizin çalışmalarını takip ediyor olması bizleri çok mutlu etti. Bizim enstitü olarak bu konuda dünya çapında yürüttüğümüz önemli çalışmalarımız var. Bunları yöre halkımız ve iş insanlarımızla paylaşmak isteriz. Balık ve diğer su ürünleri üretimi hiçbir zaman bitmeyecek ve giderek değerlenen bir sektör. İş insanlarımızın ve girişimcilerimizin bu alanı değerlendirmesi elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.

Su ürünleri üretiminin dünyada çok önemli bir pazar olduğunu belirten KUTSO Başkan Yardımcısı Bayram Karagül, "Dünyada yaşanan son gelişmeler gıdanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha bizlere hatırlattı. Türkiye'nin kendisi de su ürünleri tüketiminde önemli bir pazar. Biz KUTSO olarak her türlü su ürününün Batı Antalya'da üretimi ile ilgileniyoruz. Coğrafyamız, iklimimiz ve insanımızın tecrübesi bunun için yeterli. Bugün yaptığımız ziyarette gördüklerimiz bizleri çok umutlandırdı. TAGEM'in bu konuda önemli bir bilgi birikimine sahip olduğuna şahit olduk. Böyle bir kurumun bölgemizde olması bizim için büyük bir şans. Doğru bir başlangıç yapmak için iş birliği içerisinde örnek tesisler oluşturmak istiyoruz. Girişimcilerimizin ve iş insanlarımızın tarımın diğer alanlarına göre daha karlı ve daha az iş gücü gerektiren su ürünleri yetiştiriciliğine yönelmesini ekonomimizin güçlenmesi adına çok önemli. Biz KUTSO olarak bu konuda bir vizyon ortaya koymak için elimizden yapmaya hazırız. Su ürünleri yetiştiriciliği alanında gerçekleştireceğimiz projelerimizi yakın zamanda halkımız ile paylaşacağız" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler