Kriz Giderek Büyüyor

Kriz Giderek Büyüyor

ATSO bünyesindeki Yüksek İstişare Kurulu'nun (YİK) yeni yönetimce belirlenmesi, "kırmızı" ve "mavi" listeden meclise giren isimler arasında tartışmaya yol açtı.

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Ahmet Öztürk'ün Antalya Serbest Bölge AŞ (ASBAŞ) yönetimine seçilip ATSO Başkanı Ali Bahar'a yer verilmemesi ile ATSO bünyesindeki Yüksek İstişare Kurulu'nun (YİK) yeni yönetimce belirlenmesi, "kırmızı" ve "mavi" listeden meclise giren isimler arasında tartışmaya yol açtı.

ATSO'nun ekim ayında yapılan, Davut Çetin'in başkanlığındaki kırmızı listesinin 59, Ali Bahar başkanlığındaki mavi listenin 58 oy aldığı seçimi, Yüksek Seçim Kurulu'nun Çetin'e ait 56 oyu iptaliyle Bahar kazandı. Seçim sürecinin ardından görevi mavi listeden Ali Bahar ve yönetimi devralırken, meclis başkanlığını ise kırmızı listeden Ahmet Öztürk kazandı. Seçim sürecinde büyük tartışmaların yaşandığı ATSO'da yeni meclis ve yönetim kurulları belirlendikten sonra yapılan her meclis toplantısı, tartışmalı geçiyor.

YENİ KRİZ ASBAŞ VE YİK

Mart ayı meclis toplantısında ise kırmızı ve mavi gruplar arasında bu kez ASBAŞ'ın yönetimine Ali Bahar'ın alınmaması ile ATSO yönetiminin YİK üyelerini belirlediği seçimler krize yol açtı. ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk'ün ASBAŞ yönetimine girmesi, ATSO Başkanı Ali Bahar'ın ASBAŞ yönetimine alınmaması, eleştiri konusu oldu. Kırmızı listeden ATSO meclisine giren birçok meclis üyesi ise büyük hissedarı Antalya Büyükşehir Belediyesi ve 194 hissedarı olan ASBAŞ'ın bağımsız bir şirket olduğuna dikkati çekerek, eleştirilere karşı çıktı.

BAHAR TEPKİ GÖSTERDİ

Tartışma, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar'ın 15 Mart'ta yapılan ASBAŞ genel kurulunu gündeme getirmesiyle başladı. ATSO'nun 1986 yılında kurulan ASBAŞ'ın her döneminde yönetim kurulunda bulunup iş dünyasını temsil ettiğini belirten Bahar, "Fakat Şubat ayı sonunda yapılan son genel kurulda ATSO, ASBAŞ yönetim kuruluna maalesef alınmamıştır. Bu durumu akıl ve izan ile açıklamak mümkün değildir. Kurumlar arasındaki iletişimi biz bu kadar emek verip yükseltmeye çalışırken, ATSO gibi siz değerli meclis üyelerimizi ve diğer tüm üyelerimizi temsil eden bu güçlü kuruluşun ASBAŞ yönetiminin dışında bırakılmasını şehrimizin dikkatine sunuyorum" dedi.

HİSSEDAR OLARAK SEÇİLDİ

Eleştirilere yanıt veren Ahmet Öztürk, ASBAŞ'ta şu an yönetim kurulunda bir değişiklik olmadığını, önümüzdeki günlerde olağanüstü genel kurul toplanarak, yönetimin yeniden belirleneceğini, kendisinin ise ATSO'yu temsilen değil bir hissedar olarak yönetim kurulunda 195 hissedarın kararıyla seçildiğini dile getirdi.

YÜKSEK İSTİŞARE KURULU ELEŞTİRİSİ

Öztürk'ün ASBAŞ yönetimine seçilmesine yönelik eleştiriler üzerine Meclis Üyesi Ali Yılmaz, YİK'i gündeme getirdi. YİK'e seçilen isimlerin Ali Bahar ve yandaşları olduğunu belirten Ali Yılmaz, "Yüksek İstişare Kurulu seçimi yapılmış. Kimler seçilmiş? Mustafa Sak, Mustafa Özdoğan, Yıldıray Karaer gibi çok değerli kişiler olduğu kadar olmayanlar da var. Buraya girmek için ne olmak lazım Ali Bahar? Hani birlikte çalışacaktık. Buraya girebilmek için adrese teslim ihaleci mi olmak lazım? Cukkacı mı olmak lazım? Rantçı mı olmak lazım? Buraya girebilmek için Ali Bahar'a yandaş olan bazı belediye başkanlarının sağ cebi mi olmak lazım. Burada onlar da var, isim vermiyorum" dedi.

ATSO Başkanı Bahar söz alarak, "Bilmiyorum ben "Cukkacı" ne demek, hayatımda ilk kez duyuyorum. Ali bey, tecrübeniz böyle şeyleri söylememenizi gerektiriyor. Türkçe de böyle şeyleri söylemek için bazı kelimeler var" dedi.

BÜYÜK HİSSEDAR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

ASBAŞ'ta Antalya Büyükşehir Belediyesi yüzde 34'ü belediye, yüzde 10'u ANET olmak üzere yüzde 44'le en büyük hissedar konumunda. ASBAŞ'ta yüzde 10 ile Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi, yüzde 8 ile SOYAK şirketi diğer büyük hissedarlar ve yüzde 0.5 ile yüzde 5 arasında değişen oranlarda toplam 194 hissedarı bulunuyor. ATSO ise ASBAŞ'ta yüzde 1.6 hisseye sahip.

15 Mart'ta genel kurulu yapılan ASBAŞ'ta genel kurulun oy birliğiyle Antalya Valisi Ersin Yazıcı başkan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkan yardımcısı, yönetim kuruluna ise Ali Kıvrak, İlhami Kaplan, Ramazan Atılgan, Cansel Tuncer, Ahmet Öztürk olmak üzere 7 kişi seçildi.

ATSO'DA SEÇİM MADDESİ TESCİL EDİLMEDİ

Şirketin genel kurul kararlarının Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayımlanması için ATSO'ya yapılan başvuruda, genel kurulun seçim maddesi tescil edilmedi. Tescil işleminin gerçekleşmemesi üzerine de olağanüstü genel kurul kararı alındı. 29 Mart'ta gerçekleşecek olağanüstü genel kurula kadar, yeni seçilen yönetim tescil edilmediği için, Ali Bahar'ın da içinde olduğu eski yönetim kurulu görevini sürdürecek.

YİK ÜYELERİ ŞUNLAR

ATSO bünyesindeki Yüksek İstişare Kurulu'nun (YİK) yeni yönetimce belirlenen üyeleri ise şu isimlerden oluştu:

Kriz Giderek Büyüyor

Kriz Giderek Büyüyor

Kriz Giderek Büyüyor

Kriz Giderek Büyüyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler