Köyceğiz Yangını 10'uncu Gününde

Köyceğiz Yangını 10'uncu Gününde

MUĞLA'nın Köyceğiz ilçesinde, 10 gün önce makilik alanda başlayıp, ormana sıçrayan yangını söndürme çalışmaları havadan ve karadan sürüyor.

Ekipler alevlerin kırsal mahallelere sıçramaması için mücadele ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise orman yangınını havadan inceledi.

Köyceğiz'in Yangı Mahallesi'ndeki makilik alanda, geçen 29 Temmuz'da saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Alevleri fark edenlerin ihbarı üzerine bölgeye orman işçileri ile itfaiye sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle ormana sıçrayan yangını söndürme çalışmaları, 10'uncu günde devam etti. 3 uçak, 5 helikopter ile havadan, çok sayıda orman işçisi ve itfaiye erinin karadan müdahale ettiği yangında, alevlerin tehdit ettiği Çayhisar, Zeytinalanı, Pınarköy, Sazak ve Çövenli mahalleleri tedbir dün amacıyla boşaltıldı. Yangın rüzgarın etkisiyle büyümeye devam ediyor.

BAKAN HELİKOPTERLE HAVADAN İNCELEDİ

Antalya Manavgat'tan ayırlan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Bakan Karaismailoğlu, Antalya'nın , Muğla'ya geldi. Uçakla Dalaman Havalimanı'na iniş yapan Bakan Adil Karaismailoğlu, daha sonra helikoptere binerek, Köyceğiz ilçesinin Çövenli Yaylası'nda yangın söndürme çalışmalarını havadan inceledi. Bakan Karaismailoğlu'nun içinde bulunduğu helikopter daha sonra Zeytinalanı Mahallesi'ndeki orman ekip binasına iniş yaptı. Karaismailoğlu, karayolu ile yangından zarar gören mahallelerde incelemelerini sürdürüyor.

Köyceğiz Yangını 10'uncu Gününde

Köyceğiz Yangını 10'uncu Gününde

Köyceğiz Yangını 10'uncu Gününde

 

BAZI ALANLARDA ALEVLER ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Köyceğiz'de 12 gündür devam eden yangının kontrol altına alınması için çalışmalar havadan ve karadan sürdürülüyor. Rüzgarın etkisini arttırmasıyla alevler, Çiçekbaba mevkisinde büyüdü. Bu bölgedeki yangına 3 uçak ve 6 helikopter ile havadan müdahale ediliyor. Karadan ise iş makinesi ve arazözlerle yeni yolların açılması çalışmasına devam ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler