Konyaltı'na modern muhtarlık

Konyaltı'na modern muhtarlık

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Gürsu ve Zümrüt mahallelerine modern 'muhtarevi' yaparak vatandaşların muhtarlıklarda daha kaliteli hizmet almasını sağladıklarını söyledi.

"Muhtarlar bizim çalışma arkadaşımız" diyen Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, muhtarlık ihtiyacı olan mahallelerin isteklerini yerine getiriyor. Bu kapsamda Konyaaltı ilçesi 338 sokak ile Gazi Mustafa Kemal Bulvarı kesişimi yapımına başlanan Gürsu Mahallesi muhtarlığı kısa zaman içinde bitti.

On üç metrekare muhtar odası, dinlenme alanı, mutfak ve tuvalet ile 50 metrekare büyüklüğü sahip muhtarlık, modern yapısı ile dikkat çekiyor. Konyaaltı Belediyesi bir diğer muhtarlık ise Zümrüt Mahallesi'ne kazandırdı. Mutfak, dinlenme alanı ve muhtar odası ile birlikte 40 metrekare alana sahip Zümrüt Mahallesi muhtarlığı da tamamlandı. Zümrüt Mahallesi'ne yapılan muhtarlıkla birlikte Zümrüt Cami'nde vatandaşların kullanabilmesi için yeni tuvalet yapıldı.

MUHTARLARLA BELEDİYE UYUM İÇİNDE

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Konyaaltı'nda 39 mahallenin bulunduğunu söyledi. Başkan Esen, muhtarlarla uyum içinde çalıştıklarını belirterek, "Muhtarlarımız, bizlerin mahallelerdeki gözü kulağıdır. Vatandaşlardan gelen talepleri ilgili birimlerimize ileterek, kısa zaman içinde çözmeye çalışıyoruz. Muhtarlarımızın rahat bir çalışma ortamında hizmet verebilmesi noktasında desteklerimiz devam edecek. Muhtarlığı olmayan mahallelerde muhtarevi yapma çalışmalarımız sürüyor. Gürsu ve Zümrüt mahallelerimizin muhtarlığını teslim ettik. Hayırlı olsun" dedi.

konyaltina-modern-muhtarlik.jpg

KÜTÜPHANE YER ALIYOR

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen'e teşekkür eden Gürsu Mahalle Muhtarı Özlem Saday, "Gürsu mahallemizin kurumsal kimliğe sahip bir muhtarlık yoktu. Kısa zamanda tamamlandı. Muhtarlık da mahallelimiz için küçük bir atölye alanı mevcut. Gençlerin ve öğrencilerin ders çalışma alanı yanı sıra dünya ve Türk edebiyat klasiklerinin bulunduğu küçük bir kütüphanemiz bulunuyor. Muhtarlık, Gürsu'ya çok yakıştı" diye konuştu.

Zümrüt Mahalle Muhtarı Bekir Ertuğrul ise Konyaaltı Belediyesi'nin mahalleye böyle bir muhtarlık kazandırmasının önemli olduğunu söyledi. Muhtar Ertuğrul, daha önce muhtarlığın olmadığını, artık vatandaşların dertlerini dinleyebileceği bir yeri olduğunu söyledi.

konyaltina-modern-muhtarlik-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler