Kepez'e 4 şeritli yol

Kepez'e 4 şeritli yol

Kepez Belediyesi, Ünsal, Santral ve Kepezaltı mahallelerini şehir merkezine bağlayan 5 Temmuz Kurtuluş Caddesi'ni genişletiyor. Bisiklet yolunun da yapılacağı caddenin şerit sayısı 2'den 4'e çıkarılıyor.

Kepez Belediyesi, şehir merkezine ve çevre illere ulaşımı sağlayan Antalya Bulvarı'na bağlanan 5 Temmuz Kurtuluş Caddesi, kentsel dönüşüm projesi nedeniyle bölgenin nüfusunun artacağı dikkate alınarak genişletiliyor. Tüm alt yapısı yenilenecek olan caddenin gidiş ve geliş 2 olan şerit sayısı, 4'e çıkarılıyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü, ulaşımın aksamaması için yol genişletme çalışmasını bölümler halinde yapıyor.

Trafiğin sathi asfaltla kaplanan bölümden sağlanmasından sonra caddenin Kepezaltı Mahallesi'ndeki bölümünde genişletme çalışmasına başlanılacak. Antalya Bulvarı ve Mustafa Haşmet Kavşağı arasındaki 1356 metre uzunluğunda cadde, sıcak asfaltının dökülmesinden sonra kaldırımı, bisiklet yolu, peyzajı ve gece aydınlatması ve yol aksesuarları çalışmaları yapılacak. 

kepez-belediyesi-unsal-santral-ve-kepezalti-asfalt-yol.jpg

1000 KİLOMETREDEN FAZLA YOL AÇTIK

Yol genişletme çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Hakan Tütüncü, 12 yılda 1000 kilometreden fazla yol açtıklarını hatırlattı. Açtıkları yeni yolların hem Kepez'e değer kazandırdığını hem de şehrin ulaşımını rahatlattığını belirten Başkan Tütüncü, 5 Temmuz Kurtuluş Caddesi'nin, Kepez Belediyesi tarafından 2000'li yılların başında açıldığına dikkat çekerek, "Açıldığı zaman bölgedeki Ünsal, Santral ve Kepezaltı mahallelerinde yoğun bir gecekondu yapılaşması vardı. Dönemimizde mülkiyet sorunlarını çözmemiz, kat artışı imkanı getirmemiz ile yol ve yeşil alan çalışmalarımız neticesinde Ünsal'ı modern bir şehir görünümüne kavuşturduk. Yeni yollarla, caddeyi Batı Çevre Yolu'na bağlayacağız. Böylece cadde, şehir içi ulaşımının rahatlamasına da katkı sağlayacak" dedi.

kepez-belediyesi-unsal-santral-ve-kepezalti-asfalt-yol-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler