Kepez'den Altınova'ya Kütüphane

Kepez'den Altınova'ya Kütüphane

KEPEZ Belediyesi'nin 25 bin kitap kapasiteli Altınova Kütüphanesi'nin temeli törenle atıldı.

KEPEZ Belediyesi'nin 25 bin kitap kapasiteli Altınova Kütüphanesi'nin temeli törenle atıldı. Törende konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Biz kütüphane kütüphane diyoruz. Gençlerimiz bu kütüphanelerde kendi geleceklerini inşaa etmek için büyük bir motivasyon yakalıyor" dedi.

Altınova Orta Mahallesi'ne inşaa edilecek kütüphanenin temeli törenle atıldı. Törene Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, MHP Kepez İlçe Başkanı Servet Ersoy, meclis üyeleri ve Altınovalılar katıldı. Kepez'de, 19'uncu kütüphanenin temelini attıklarını bildiren Başkan Hakan Tütüncü, "Bir hedefimiz vardı. 2023'te 16 kütüphane yapalım istemiştik. Tarihteki Türk devletlerini işaret etmesi için 16 kütüphane demiştik. 21'inci kütüphane Cumhuriyetin 100. Yılında 21. Yüzyılı temsil etsin, o halde hedefi biraz da biz büyütelim dedik. Okuma anlamında öğrenme anlamında gençlere yeni bir ufuk, yeni bir istikbal çizme anlamında ortaya konan her eser tarihe ve zamana bir mühürdür. Ve bunlar aslında bizim dinimizin de inancımızın da en önemli temel taşlarından birisidir" dedi.

YILDA 500 BİN KEZ KULLANILIYOR

Cemil Meriç Kütüphanesi'ne değinen Başkan Tütüncü, "Cemil Meriç kütüphanesi bir trafo binasıydı. 500 metrekarelik bir alanı vardı. Alt katta da 500 metrekarelik bir arşiv, depo alanı vardı. Kütüphaneye çevirdiğimiz burası şimdi gün 24 saat açık ve her yıl 500 bin kez kullanılıyor. Biz kütüphane kütüphane diyoruz. Bu kütüphanelerin hepsi dolu. Gençlerimiz bu kütühanelerde kendi geleceklerini inşa etmek için büyük bir motivasyon yakalıyorlar. Biz bundan dolayı kütüphaneler yapmak ve okullar yapma gayretinin içindeyiz" dedi.

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, Altınova Kütüphanesi'nin 10 milyon TL'nin üzerinde bir yatırım olduğunu sözlerine ekledi.

Kepez'den Altınova'ya Kütüphane

Kepez'den Altınova'ya Kütüphane

Kepez'den Altınova'ya Kütüphane

Kepez'den Altınova'ya Kütüphane

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler