Kaymakamlıktan 'Üzücü ve Yazık' Tepkisi

Kaymakamlıktan 'Üzücü ve Yazık' Tepkisi

Antalya'nın Finike ilçesinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) sosyal tesis ve eğitim alanı yapmak için Finike Belediyesi'nden istediği yer tahsisisin reddedilmesi üzerine, Finike Kaymakamlığı'ndan tepki geldi.

Antalya'nın Finike ilçesinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) sosyal tesis ve eğitim alanı yapmak için Finike Belediyesi'nden istediği yer tahsisisin, belediyenin "halkın kullanımına kapanacağı" iddiasıyla reddetmesi kararına Finike Kaymakamlığı, "üzücü ve yazık" diye tepki gösterdi. Belediye ise projenin fotoğraflarıyla "vatandaşlarımızın takdirine bırakıyoruz" diye paylaşım yaptı.

Finike ilçesi Kale Mahallesi'nde eski taş ocağı olarak bilinen 8 bin 387 metrekarelik alanla ilgili AFAD tarafından afetlerde görev alan personellerin eğitim faaliyetlerinin sürekli ve düzenli olarak gerçekleştirilmesi amacıyla Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesis olarak kullanılmak üzere proje hazırlatıldı. 8 bin 292 metrekaresi hazineye kalan 94 metrekaresi Finike Belediyesi'ne ait olan alanla ilgili de belediyeye alanının AFAD'a tahsis edilmesi için yazı gönderildi.

Ancak belediye sosyal tesis alanına kanunen tahsis yapamayacağını belirterek ret cevabı gönderdi. Gelen son yazıda ise eğitim alanı olarak değiştirilen projeyle ilgili belediyeden tahsis talebi yinelendi. Bunun üzerine meclis üyeleriyle görüşen Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, meclis üyelerinin tamamının hazırlanan projeyle bölgenin halkın kullanımına kapanacağı gerekçesiyle karşı çıkması üzerine kararlarını ve yapılacak farklı alan alternatiflerini iletti. Ancak alternatif noktalar yerine aynı alan talebi yinelendi.

Konuyla ilgili Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'nin "yapılacak sosyal tesisle alanın halkın kullanımına kapanacağı" iddiası üzerine Finike Kaymakamlığı yazılı bir açıklama yaptı.

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bahsedilen kurum devletimizin en üst kurumlarından biri olan İçişleri Bakanlığımız bünyesindeki AFAD. Devletimizin hangi kurumu vatandaşlarımızın kullanımına kapanmış ya da kapatılmış? 350 milyon TL'lik yatırımın ilçemize getirilmesine engel olma yetmiyor, bir de yapılacak AFAD Sualtı ve üstü Arama ve Kurtarma Eğitim Merkezi'nin devletimizin varlık sebebi olan vatandaşlarımızın kullanımına kapanacağı iddiasını kaygıyla izliyoruz. Üzücü ve yazık."

DHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler