Kaleiçi Surları Gün Yüzüne Çıkıyor

Kaleiçi Surları Gün Yüzüne Çıkıyor

MURATPAŞA Belediyesi, 20'nci yüzyılın başlarına kadar ayakta kalan tarihi Kaleiçi surlarının bugüne uzanan kalıntılarını gün yüzüne çıkartıyor.

 

 

MURATPAŞA Belediyesi, 20'nci yüzyılın başlarına kadar ayakta kalan tarihi Kaleiçi surlarının bugüne uzanan kalıntılarını gün yüzüne çıkartıyor. Mescit Sokak'ta gerçekleştirilen kamulaştırma sonrasında Kaleiçi'nin iç surlarından bir bölümü görünür hale geldi.

Muratpaşa Belediyesi, Antalya'nın yaşayan antik kentini merkeze alan ve yeni yerler, kültürler, insanlar keşfetmek üzerine şekillenen, kente yayılan, esnafla bütünleşen bir turizmi geliştirmek için 2014'ten itibaren çalışmalara başladı. Bunun sonucunda Kaleiçi, birçok düzenleme ve Kaleiçi Old Town Festivali'yle 12 ay turizmin devam ettiği bir bölge haline geldi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kaleiçi'nin somut ve somut olmayan kültürel varlıklarıyla dünya kültür mirasının önemli bir parçası olduğunu söyledi. Uysal, geçen yıl 7'ncisi düzenlenen festivalde tanıtılan "Hafıza Mekanları ve Kültürel Miras - Antalya Kaleiçi Evleri" projesiyle bu mirası gelecek kuşaklara aktarma konusunda bir adım attıklarını dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

 

Kaleiçi Surları Gün Yüzüne Çıkıyor

Kaleiçi Surları Gün Yüzüne Çıkıyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler