Kafeler caddesi, modern görünüme kavuşacak

Kafeler caddesi, modern görünüme kavuşacak

Kepez Belediyesi, üniversite gençliğine yönelik birçok ticari işletmenin bulunduğu Kültür Mahallesi'ndeki 'kafeler caddesi' olarak bilinen 3805 Sokak'ı, yenileme çalışmasıyla daha estetik ve işlevsel bir görünüme kavuşmasını sağlıyor.

Akdeniz Üniversitesi'ne yakın olmasından dolayı Kültür Mahallesi, öğrencilerin barınmada tercih ettiği yerleşim yeri haline geldi. Genç nüfusundan dolayı bölgede gençlere yönelik birçok ticari işletme açıldı. İşletmelerin yoğun hizmet verdiği 3805 Sokak, zamanla 'kafeler caddesi' olarak anılmaya başlandı. İş yerlerinden dolayı yaşanan yoğun araç ve yaya trafiği nedeniyle caddenin yeniden düzenlenmesi ihtiyacı ortaya çıktı.

CADDE DÜZENLEMESİNİN İHALESİ YAPILDI

Kepez Belediyesi de ticari işletme sahiplerinin ve bölgede yaşayanların taleplerini de dikkate alarak, kafeler caddesini daha estetik ve işlevsel bir görünüme kavuşturacak bir proje hazırladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce hazırlanan projenin yapım ihalesi gerçekleşti. İhalenin yasal sürecinin bitmesi ve yer tesliminin yapılmasından sonra cadde düzenlemesinin inşasına başlanılacak.  

kafeler-caddesi-modern-gorunume-kavusacak-kepez-belediyesi-hakan-tutuncu-002.jpg

CADDEDE NELER YAPILACAK? 

75. Yıl Caddesi ile Dumlupınar Bulvarı arasındaki 20 metre genişliğinde ve 954 metre uzunluğundaki caddede, iki yönlü trafik akışını koruyan düzenleme yapılacak. Kaldırım ve yol genişliklerinin orantılı olarak yeniden ayarlanacağı düzenleme kapsamında caddenin asfaltı yenilenecek ve baskı beton kaldırımlar yapılacak. Dekoratif mantar park taşlarının konulacağı kaldırımda, görme engelliler için yürüyüş yolu da olacak. Yol kenarlarında otopark alanları oluşturulacak ve caddedeki çöp konteynerleri de yer altına alınacak. Çeşitli türde ağaçların dikileceği yayalaştırılmış alanlara oturma mobilyaları da konulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler