Kaçak Avcılar Yakalandı

Kaçak Avcılar Yakalandı

DOĞA Koruma ve Milli Parklar Burdur 6'ncı Bölge Müdürlüğü Antalya Şube Müdürlüğü Finike Şefliği sorumluluk sınırlarında kaçak yaban keçisi avcılığı...

 

 

DOĞA Koruma ve Milli Parklar Burdur 6'ncı Bölge Müdürlüğü Antalya Şube Müdürlüğü Finike Şefliği sorumluluk sınırlarında kaçak yaban keçisi avcılığı yapan 2 şüpheli yakalandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Burdur 6'ncı Bölge Müdürlüğü Antalya Şube Müdürlüğü Finike Şefliği sorumluluk sınırlarında kalan Sarıkaya Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Kumluca Çayiçi Mahallesi Alakır Barajı mevkisinde, kaçak yaban keçisi avı yaptığı tespit edilen 2 şüpheli takibe alındı. Daha önce birçok kez fotokapana giren ve yüzlerini maskeyle gizledikleri için tespit edilemeyen şüpheliler, Finike Doğa Koruma Milli Parklar Şefliği ekibinin titiz çalışması sonucu yakalandı.

Ekiplerin yaptığı incelemede, mantar toplamaya dağa çıktıklarını söyleyen şüphelilerin çantalarından çuval, satır, dürbün ve değişik boyutlarda bıçak çıktı. Satırın ve bıçakların üzerinde kan lekesi olması ve bunun yaban keçisine ait olabileceği şüphesiyle bıçaklar ve satır jandarma olay yeri inceleme ekipleri ile birlikte delil çantasına koyularak, laboratuvar tetkikine gönderildi. Kanın, bir yaban keçisine ait olduğunun tespit edilmesi halinde; DNA örneklerinde kaç tür tespit edilirse yaban keçisi başına şüphelilere 250 bin TL tazminat uygulanacağı öğrenildi.

Şüpheliler hakkında 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefetten toplamda 45 bin 551 TL idari para cezası uygulandı. Biri ruhsatsız, diğeri ruhsatlı olmasına rağmen, haznesi 2 fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış olması nedeniyle takozsuz şarjörlü iki tüfeğe el konuldu. Ayrıca şüphelilere jandarma ekipleri tarafından ruhsatsız tüfek taşımaktan dolayı 2521 sayılı kanununa muhalefet etmekten yasal işlem yapıldı. Şüphelilerden avcılık belgesi olan birinin aynı yasal kuralı 2 kez ihlal ettiği için belgesi de iptal edildi.

FOTOĞRAFLI

 

Kaçak Avcılar Yakalandı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler