Jeoloji Odası Antalya Şube Mühendislerinden, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'ye Teşekkür Ziyareti

Jeoloji Odası Antalya Şube Mühendislerinden, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'ye Teşekkür Ziyareti

Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa Karancı, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'yi ziyaret etti.

Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa Karancı, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'yi ziyaret etti. Finike'de sıvılaşma riski bulunan alanlara kazık temel ve perde beton uygulama zorunluluğu getirilmesi ile ilgili Jeoloji Mühendisleri Odası olarak Başkan Mustafa Geyikçi'yi tebrik eden Karancı, "Finike Antalya'daki tüm ilçelere örnek olacak bir çalışma başlatmış durumda. Umuyorum bu çalışmalar tüm Antalya'ya yayılacaktır" dedi.

Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa Karancı ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Güler'i ağırlayan Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Finike Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmaları aktardı. Sıvılaşma riski bulunan alanlara getirilen kazık temel ve perde beton uygulama zorunluluğu ile ilgili olarak alınan kararın Finike'nin güvenli binalarla yaşayan bir kent olması konusunda önemli bir adım olduğunu ifade eden Başkan Geyikçi, "Bu zorunluluk ile birlikte binaların vatandaşlarımız için bir tabut olmasını engellemek istedik. Bizim için vatandaşlarımızın sağlam binalarda yaşaması ve depreme dirençli bir kent oluşturmak en büyük amacımızdı" şeklinde konuştu.

'19 İLÇE İÇİN ÖRNEK BİR ÇALIŞMA YAPTIK'

Finike'nin son yıllarda çok büyük bir inşaat çalışması içerisine girdiğini de ifade eden Başkan Mustafa Geyikçi, "Yeni binalarımızın yaşanacak bir afette ayakta kalmasını istiyoruz. Yapmış olduğumuz kazık temel ve perde beton uygulama çalışmasını da Antalya'da 19 ilçe arasında yalnızca biz gerçekleştirdik. Bu çalışmanın bir örnek olmasını istedik. Bundan sonraki süreçte dirençli binalar ile güvenli bir yaşam alanı sağlamak yerel yönetimlerin de en büyük vazifesi olmalıdır" ifadelerini kullandı.

'ANTALYA GENELİNDE BÖYLE DETAYLI BİR ÇALIŞMA FİNİKE DIŞINDA BULUNMUYOR'

Afetlere karşı dirençli bir kent oluşturmanın önemine vurgu yapan Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa Karancı, "Mesleki anlamda söylemiş olduğumuz afetlere karşı dirençli bir kent oluşturmak için Finike'de çalışmaların başlamış olduğunu görüyoruz. Finike'de afetlere karşı dirençli kentleşmeyle ilgili bilimsel akademik ve mühendislik gereken çalışmalar yapılmış. Antalya'da bu kadar detaylı yapılmış bir çalışma bulunmuyor. Bunun için Mustafa Geyikçi Başkanı göstermiş olduğu duruş için tebrik ediyoruz" diye konuştu.

DHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler