JAK 'tan TRAC'a Ziyaret

JAK 'tan TRAC'a Ziyaret

Antalya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı arama, kurtarma hizmeti veren JAK biriminin komutanları, doğal afet felaketlerinde telsiz sistemleri üzerinden...

Antalya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı arama, kurtarma hizmeti veren JAK biriminin komutanları, doğal afet felaketlerinde telsiz sistemleri üzerinden haberleşmeyi sağlayan Türkiye Radyo (Telsiz) Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Antalya Şubesi'ne nezaket ziyaretinde bulundu.

JAK TİMİNİN GÖREVLERİ ANLATILDI

TRAC Antalya Şubesi Başkanı Metin Karakuzu, yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan JAK Komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş Mahir Muhittin Akdemir ile beraberindeki komutanlar son yıllarda hizmet ve eğitimleriyle hayati önem kazanan timin deprem, sel baskınları, büyük orman yangınları gibi felaketlerde can ve mal kurtarma çalışmalarını anlattı. JAK Komutanı Akdemir, "Afetin gizli kahramanları" olarak bilinen TRAC'ın telsiz operatörleriyle sürdürülen işbirliğinden de övgüyle bahsetti.

TRAC'TAN HABERLEŞME DESTEĞİ

TRAC Genel Sekreteri Muhsin Bozkurt, TRAC Antalya Şubesi Başkanı Metin Karakuzu da JAK ile birlikte Türkiye Acil Müdahale Planı (TAMP) ile Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) projelerinin içerisinde yer aldıklarını hatırlattı. Şube Başkanı Karakuzu, "Doğal afet olaylarında sabit telefon, telsiz ve GSM operatörlerinin altyapıları çöktüğünde TRAC'ın mobil telsiz istasyonları devreye giriyor, operatörlerimiz gece-gündüz çalışarak telsiz üzerinden haberleşmeyi sağlıyor, arama-kurtarma birimlerine haberleşme desteği veriyor" dedi.

DHA

JAK 'tan TRAC'a Ziyaret

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler