Huzurevi ve bakımevlerinde aşı uygulaması başladı

Huzurevi ve bakımevlerinde aşı uygulaması başladı

Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında tüm huzurevi, yaşlı bakım merkezlerinde aşılamanın bugün başlayacağını açıkladı. 

İl Sağlık Müdürü Dr. Hülür, "Engelli bakım merkezinde bulunan kişilere aşılama hizmeti yerinde yapılmaya başlanacak. 90 yaş üstü vatandaşlarımızın aşıları ise hastaneye gidebilecek durumda olanların hastane şartlarında, gidemeyecek olanların ise evine giden sağlık ekipleri tarafından aşılamalarına başlanacaktır" dedi.

Koronavirüs salgını ile etkin mücadele konusunda çalışmaların sürdüğünü Antalya'da sağlık personelinin 14 Ocak tarihinden itibaren aşılanma programında aşılandığını belirten Dr. Hülür şöyle konuştu:

"Sağlık Bakanımızın talimatıyla sağlık personelinin aşılanması yarın saat 00.00 itirariyle tamamlanacak. Covid-19 aşılanma programının hem fiilen çalışmakta olan tüm sağlık çalışanlarını hem de emekli olan tüm sağlık çalışanlarını kapsamaktadır. Önümüzdeki 2 günü tüm sağlık çalışanlarımızın değerlendirmeli. Sağlık çalışanlarının ve emekli tüm sağlık personellerinin 1.doz aşılanma programı yarın gece saat 00.00 itibari ile sonlandırılacaktır. Tüm sağlık çalışanları aşı olmalı."

antalya-il-saglik-muduru-dr-unal-hulur-koronavirus-covid-19-salginiyla-mucadele-kapsaminda-tum-huzurevi-yasli-bakim-merkezlerinde-asilamanin-bugun-baslayacagini-acikladi.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler