Hayatlarının Aşklarını Yk Enerji'de Buldular

Hayatlarının Aşklarını Yk Enerji'de Buldular

YENİKÖY Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.'de (YK Enerji) baba-oğul veya karı-koca çalışanların çoğunlukta olması dikkat çekiyor.

YENİKÖY Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.'de (YK Enerji) baba-oğul veya karı-koca çalışanların çoğunlukta olması dikkat çekiyor. Kazan bakım mühendisi Emre Barut ve kimya mühendisi Özlem Barut da Yeniköy Termik Santrali'nde tanışıp, evlendi. Emre Barut, "Kariyerindeki başarılarına bizzat şahit oluyorum ve bu da gurur verici" derken, Özlem Barut da "Aynı iş yerinde olmak, nasıl bir yoğunluk yaşadığını bilerek birbirimizi daha iyi anlayıp, daha çok destek olmamızı sağlıyor" dedi.

YK Enerji, ürettiği enerji ile ülke ekonomisine yarattığı katma değerin yanı sıra bölgesinde istihdamın da ana kaynağını oluşturuyor. İstihdamının yüzde 75'ini çevre köylerden sağlayan YK Enerji, faaliyet alanındaki bölge halkına öncelik tanıyor.

Baba-oğul veya karı-koca çalışanların çoğunlukta olduğu şirkette, 2015'ten bu yana Yeniköy Termik Santrali'nde görev alan Emre Barut ve Özlem Barut, santralde tanışıp, evlendi. Çift, yaşamını santralin Kemerköy'de bulunan sosyal tesislerinde sürdürüyor. Santralde kazan bakım mühendisi olan Emre Barut, Yeniköy Kemerköy Termik Santralleri'nin özelleştirildiği 2014 yılından kısa bir süre sonra göreve başladığını ifade ederek, 7 yılı aşkın süredir işini severek yaptığını belirtti.

Santralde, dinamik bir süreç içinde çalıştıklarını ifade eden Barut, "24 saat çalışan bir elektrik üretim santralinde görev yapıyoruz. Enerji piyasası arz güvenliği ve sürdürülebilirliği açısından ekipmanlarımızın bakımlı olması arıza kaynaklı duruşlarımızın en aza indirgenmesi çok önemli" dedi.

'BERABER ÇALIŞARAK ÇÖZÜM BULMAK KEYİFLİ'

Eşi Özlem Barut ile 2015 yılında santralde tanıştığını anlatan Barut, şöyle konuştu: "2015 yılında özelleştirme neredeyse yeni tamamlanmış ve santralin norm kadroları tamamlanmaktaydı. Özlem de işe yeni başlamıştı. Çalışma arkadaşı olarak başlayan ilişkimiz, ilerleyen dönemlerde duygusal olarak da gelişti ve yaklaşık 1 yıl sonra 2016 yılında evlendik. Santralde beraber çalışmamıza rağmen departmanlarımızın farklı olmasından dolayı çok fazla görüşemiyoruz. Ancak eşimle ortak olarak ilgilendiğimiz ve benim bakımından onun da işletmesinden sorumlu olduğu ekipmanlar var. Bunlar üzerinde yaşanan problem olursa veya geliştirilmesi gerekirse beraber çalışarak çözüm bulmak keyifli. Bunun dışında kariyerindeki başarılarına bizzat şahit oluyorum ve bu da gurur verici."

'EŞİMLE BİRBİRİMİZİ DAHA İYİ ANLIYORUZ'

FOTOĞRAFLI

Hayatlarının Aşklarını Yk Enerji'de Buldular

Hayatlarının Aşklarını Yk Enerji'de Buldular

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler