Gençler, tarihi kentte kitap okudu

Gençler, tarihi kentte kitap okudu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde gençler, tarihi Seleukia Antik Kenti'nde İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün düzenlediği etkinlikle kitap okudu.

Manavgat İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, 'Antalyalı Gençler Okuyor Projesi'yle gençlere yönelik kitap okuma etkinliği düzenledi. Salgın döneminde evlerinden çıkmayan gençler tarihi Helenistik döneme kadar uzanan Seleukia Antik Kenti'nde kitap okudu.

Manavgat İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte antik kente salgın kurallarına uygun bir şekilde gelen gençler, tarihi mekanda kitap okuyarak unutulmaz bir gün geçirdi. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Süleyman Karakaya, Manavgat Gençlik Merkezi olarak 'Antalyalı Gençler Okuyor Projesi' kapsamında gençlik liderleri ve gençler ile birlikte kitap okuma etkinliği düzenlediklerini belirterek bu kitap okuma etkinliklerini tarihi mekanlarda gerçekleştirdiklerini söyledi.

GELİŞİMLERİNE KATKI

Tarihi mekânlarda gerçekleştirilen etkinliklerde, salgın nedeniyle evden çıkmayan gençlere doğa ve tarih ile iç içe kitap okumalarına imkan sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Karakaya, "İlk etkinliğimizi Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait tarihi kalıntıların olduğu Seleukia Antik Kenti'nde gerçekleştirdik. Gençlerimizin kültürel anlamda kendilerini geliştirmesine katkıda bulunuyoruz. Özellikle salgın döneminde yaptığımız bu etkinlikte sosyal mesafe, temizlik ve maske kuralına dikkat ederek gerekli önlemlerin alındığını belirterek, hem gençlerimizin hem de ailelerinin sağlığını önemsiyoruz" dedi.

"GEREKİRSE ONLİNE OLARAK DEVAM EDECEĞİZ"

Manavgat İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Süleyman Karakaya, şunları söyledi:
"Bu etkinliklerimiz sadece kitap okumakla kalmıyor, okuduğumuz kitapların kritiğini de gerçekleştirerek gençlerin farklı bakış açılarını yakalama becerilerini de geliştirmelerine yardımcı oluyoruz. Her etkinliğimizi farklı farklı bölgelerde gerçekleştirerek kültürel miraslarımızı tanıtıyor, gençlerimizin yaşadıkları bölge hakkında bilgi edinmelerini sağlıyoruz. Aynı zamanda gençlerimizin yeni arkadaşlıklar kurmalarına, sosyal beceri kazanmalarına ve etkili iletişim kurmalarına katkıda bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde salgınla ilgili süreci de göz önünde bulundurduğumuzda faaliyetlerimize gerektiğinde online kitap okuma halkaları olarak da devam edebileceğiz. Bu sayede imkanlarımızın el verdiği ölçüde gençlere her türlü alt yapı ve desteği sağlamayı hedefliyoruz. Bakanlığımızın 'O bir gence ulaşana kadar' sloganıyla her türlü etkinlik ve faaliyetimizi gerçekleştirmeye gayret edeceğiz."

2020/11/25/antalyanin-manavgat-ilcesinde-gencler-tarihi-seleukia-antik-kentinde-ilce-genclik-ve-spor-mudurlugunun-duzenledigi-etkinlikle-kitap-okudu.jpg

2020/11/25/antalyanin-manavgat-ilcesinde-gencler-tarihi-seleukia-antik-kentinde-ilce-genclik-ve-spor-mudurlugunun-duzenledigi-etkinlikle-kitap-okudu-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler