Geleceğin Bilim İnsanları Ödüllendirildi

Geleceğin Bilim İnsanları Ödüllendirildi

VALİ Ersin Yazıcı, TÜBİTAK 16'ncı Ortaokul Öğrencileri Arası Proje Yarışması'na Antalya'dan katılarak dereceye giren öğrenciler için düzenlenen...

VALİ Ersin Yazıcı, TÜBİTAK 16'ncı Ortaokul Öğrencileri Arası Proje Yarışması'na Antalya'dan katılarak dereceye giren öğrenciler için düzenlenen ödül törenine katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen etkinliğe Vali Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, okul müdürleri, müdür yardımcıları, proje koordinatörü öğretmenler ve yarışmada dereceye giren öğrenciler ile velileri katıldı. Antalya, 12 proje ile Ortaokul Öğrencileri Arası Proje Yarışmasına katılarak, 9 proje ile bölge finalinde derece elde etti. Antalya 3 birincilik, 1 ikincilik, 2 üçüncülük derecesi ve 3 teşvik ödülü aldı. Yarışmada 9 proje ile derece alan Antalya, dereceler bakımından Türkiye birincisi oldu.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK GÜZELLİKLER YARATMA PEŞİNDEYİZ

Antalya'nın bilim, sanat, spor alanlarında gösterdiği başarı ile Türkiye'ye çok iyi bir şekilde örnek olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Bugün sizin sağlamış olduğunuz başarıyla gururlanmak için bir aradayız. Öncelikle bu gururu bize yaşattığınız için öğrencilerimizi ve tabi ki arkalarında onlara bu başarıyı getiren kıymetli öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Sağ olun var olun. Şehrimizin bilim alanında da kendini ispatlaması ve Türkiye'ye birincisi olması bize büyük bir gurur yaşattı. Biz eğitimin önemine inanıyoruz. Şehrimizin her noktasında bu tür başarıları artırabilmek adına; bilim, sanat, spor, kültür gibi bütün alanlarda güzellikler yaratmak için çalışıyoruz. Sizlerin vasıtasıyla Türkiye'ye örnek olacak güzellikler yaratma peşindeyiz. Ben meslek hayatım boyunca gençleri ve çocukları öncelikledim. Öğretmen arkadaşlarımla sık sık bir araya gelerek onların işlerini yaparken nasıl destek olurum sorusunu kendime sorarak onlara yardımcı olmaya çalıştım. İnanıyorum bir Türk gencinin kendisine fırsat verildiğinde yapamayacağı hiçbir şey yok. Burada da bunun en güzel örneklerini görüp gururlandık. Ben bu gururu yaşattığınız için hem öğrencilerimizi hem de öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Sağ olun var olun yolunu bahtınız açık olsun" dedi.

EN GÜZEL HEDİYELERDEN BİRİ

Türkiye finalinde birincilik derecesi elde eden Antalya Bilim ve Sanat Merkezi 8'inci sınıf öğrencisi Ada Yeşilyurt, "Araştırma olarak başlayan projelerimin bu kadar büyük yolculuklara dönüştürürken yolumu kaybetmeme engel olan, rotamı daima bir deniz feneri gibi aydınlatan değerli öğretmenlerim Sedat Altaş ve Zehra Coşkun'a sizlerin de huzurunda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Saatlerce süren araştırmalardan tutun da yapılan fedakarlıklara kadar her noktası azimle, dikkatle ve emekle dokunmuş bu çalışmaların, TÜBİTAK gibi en saygın ve köklü bilim araştırma kurulu tarafından geliştirme ve yaygınlaştırma imkanının sunulması, bir araştırmacıya verilebilecek en güzel hediyelerden biridir" şeklinde konuştu.

TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Arası Proje Yarışması'nda derece alan öğrencilerin danışman öğretmenlerine teşekkür belgelerini veren Vali Ersin Yazıcı, dereceye girerek Türkiye finaline katılmaya hak kazanan Akdeniz Evliyaoğlu, Alper Nihat Aydemir, Lorin Nur Önen, Doğa Mete, Betülay Özcan, Şevval Acar ve Türkiye finaline davet edilmiş olan 24 öğrenciyi kutlayarak, altın hediye etti. Hediye takdiminin ardından Vali Yazıcı ve dereceye giren öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi.

FOTOĞRAFLI

Geleceğin Bilim İnsanları Ödüllendirildi

Geleceğin Bilim İnsanları Ödüllendirildi

Geleceğin Bilim İnsanları Ödüllendirildi

Geleceğin Bilim İnsanları Ödüllendirildi

Geleceğin Bilim İnsanları Ödüllendirildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler