Fikirlerini Masaya Yatırdılar

Fikirlerini Masaya Yatırdılar

Muratpaşa Belediyesi'nin Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi'nde (ASSİM), kadınların toplumsal sorunlar karşısında sürdürülebilir, adil çözümler üretmesini sağlamak için düzenlenen sosyal inovasyon programı eğitmeni Mekatronik Mühendisi..

Muratpaşa Belediyesi'nin Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi'nde (ASSİM), kadınların toplumsal sorunlar karşısında sürdürülebilir, adil çözümler üretmesini sağlamak için düzenlenen sosyal inovasyon programı eğitmeni Mekatronik Mühendisi Doç. Dr. Hüseyin Üvet kursiyerler için "fikirlerini masaya yatırdılar" dedi.

ASSİM, yenilikçi fikirleri ve projeleriyle topluma katkıda bulunmak ve kendi işini kurmayı hedefleyen kadınlar için sosyal inovasyon ve girişimcilik eğitimi başlattı. 80 kadının katılımıyla gerçekleşen eğitim 18-19 Ocak'ta gerçekleşti. Kursiyerler yuvarlak masa grup çalışmalarıyla belirlenen konularda girişimcilik modelleri hakkındaki fikirlerini masaya yatırdı. Kadınlar toplumsal sorunlara yönelik mevcut çözümlerden daha etkin, verimli, sürdürülebilir, adil ve yaratılan değerin bireylerden önce bir bütün olarak topluma kazandırıldığı yeni bir çözüm olarak öne çıkan sosyal inovasyon eğitiminde yaratıcı fikirler geliştirdi.

ASSİM'de sosyal inovasyon eğitimini veren Doç. Dr. Üvet katılımcıların fikirlerini toplumsal yarara dönüştürürken aynı zamanda ekonomik kazanç elde edebilmeleri, gelir modelleri oluşturabilmeleri ve fikirlerini sunarken yaşanacak ikna süreçleri üzerine tartışabildikleri bir eğitim ortamı oluşturduklarını ifade etti. Doç. Dr. Üvet eğitime katılan kadın katılımcılar için şunları söyledi: "Katılım çok güzel. Çok güzel çalışmalar yaptılar. Yuvarlak masa grup çalışmalarıyla birlikte fikirlerini masaya yatırdılar."

Sosyal inovasyon eğitimine katılan Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı Meziyet Avcı ise, Muratpaşa Belediyesi'nin tüm kurslarını takip ettiğini anlattı. Eğitim programını öğrenince proje yazma, girişimcilik, proje ve inovasyon üzerine bilgilerini artırmak istediğini söyleyen Avcı, projelendirme anlamındaki eksikliklerini eğitim programıyla giderdiğini belirtti.

DHA

Fikirlerini Masaya Yatırdılar

Fikirlerini Masaya Yatırdılar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler