Engelliler, Yerel Seçimde Engel İstemiyor

Engelliler, Yerel Seçimde Engel İstemiyor

Hasta ve Engelliler ile Yakınları Hakları Derneği (HEYAD) Başkanı Hüseyin Ayhan, yerel seçimler için parti yetkililerinin, engelli aday adayları ve aday...

Hasta ve Engelliler ile Yakınları Hakları Derneği (HEYAD) Başkanı Hüseyin Ayhan, yerel seçimler için parti yetkililerinin, engelli aday adayları ve aday olmayı düşünenleri teşvik etmesini ve başvurularını kolaylaştırmasını istedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile Hasta ve Engelliler ile Yakınları Hakları Derneği (HEYAD) Başkanı Hüseyin Ayhan açıklama yaptı. 992 yılında Birleşmiş Milletler kararı ile 3 Aralık tarihinin "Uluslararası Engelliler Günü" olarak kabul edildiğini belirten Başkan Ayhan, "Tüm dünyada engeli olan bireylerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer insanlarla eşit ölçüde sağlanması, toplumlarda engeli olan kişilerin güçlendirilmesi amacı için kutlanmaktadır. Ülkemizde de engellilerin yaşadığı birçok sıkıntı bulunmaktadır. Çoğu zaman sesimizi duyurmakta, sorunların çözüme kavuşması için yetki sahibi kişi ve kurumlara ulaşmakta zorlanmaktayız. Hal böyle olunca gözler yaklaşan yerel seçimlere çevrilmiş durumda. Engelliler artık sürekli sorun yaşayan, yaşadıkları sorunları anlatan, çözüm önerisi sunan, sesini duyurmaya çalışan tarafta durmak yerine sorunlarını çözüme kavuşturan, yetki ve söz sahibi oldukları bir konumda olmak istiyorlar" dedi.

Yerel seçimler için parti yetkililerinin, engelli aday adayları ve aday olmayı düşünenleri teşvik etmesini ve başvurularını kolaylaştırmasını isteyen Ayhan, şunları kaydetti:

DHA

Engelliler, Yerel Seçimde Engel İstemiyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler