Eğirdir'de Elma İçin Toplantı

Eğirdir'de Elma İçin Toplantı

ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde depoda alıcı bekleyen elmaların değerlendirilmesine yönelik değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Merkezi ve Antalya Bölge Birliği'nden bir heyet Eğirdir'e gelerek, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Eğirdir Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İbrahim Yörük eşliğinde bölgedeki köy muhtarları ve üreticilerle bir araya gelerek değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantının ardından soğuk hava depolarını gezen heyet, burada alıcı bekleyen 10 bin ton elmada incelemelerde bulundu.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, "Hem ilimizde hem de ilçemizde tabii ki özellikle dünyanın ve Türkiye'nin şu anda mücadele verdiği pandemi sürecinde belli tarım ürünlerine arz-talep daralması söz konusu. Dolayısıyla ilçemizdeki soğuk hava depolarımızda yaklaşık 10 bin ton elma stokumuz var. İl genelinde değerlendirdiğimizde toplamda 70 bin ton elma stokumuz var. Elma pazarlama ve tüketim sezonunda sona yaklaşırken doğal olarak fiyatlarda bir sıkıntı var. Özellikle çiftçilerimizin sezonun bu son günündeki endişesini de kaldırma anlamında milletvekillerimizin organizasyonuyla "elimizde bulunan bu elma stokunu nasıl değerlendirebiliriz, bunu nasıl pazarlayabiliriz" şeklinde değerlendirme yapıyoruz. Buraya gelen heyet elimizdeki stok elmaları gördü, bu elmaların şu anda piyasa karşılığı nedir, nasıl pazarlanabilir? Bu anlamda bir değerlendirme yapılacak. İnşallah çiftçilerimiz lehine olumlu bir adım atarız ve bu sezonun sonundaki sıkıntıyı gidermiş oluruz düşüncesiyle bugün beraberiz" dedi.

Eğirdir'de Elma İçin Toplantı

Eğirdir'de Elma İçin Toplantı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler