Döşemealtı'nda 5 konut karantinaya alındı

Döşemealtı'nda 5 konut karantinaya alındı

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde 5 konut, koronavirüs önlemleri kapsamında karantinaya alındı.

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde koronavirüsün yayılma hızı artınca önlemler de sıkılaştı. İlçe genelinde toplam vaka sayısı 40'a ulaşırken, son testlerde pozitif çıkan 6 vakanın yaşadığı 5 konut karantinaya alındı.

Karantinaya alınan adreslerden 4'ü Bahçeyaka Mahallesi'nde, 1'i ise Yalınlı Mahallesi'nde yer alıyor.

Yetkililer, vatandaşların maske, mesafe ve hijyen kurallarını titizlikle uygulamaları uyarısında bulundu.

BURDUR'DA 1 KÖY, KARANTİNAYA ALINDI

Burdur Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "4 kişide koronavirüs (Covid-19) vakasına rastlanması ve bunlarla temaslı 49 kişi olması sonucu bin 113 nüfuslu merkeze bağlı Kozluca köyünde 10.08.2020 tarihi saat 08.00'dan itibaren karantina tedbiri uygulanmasına, köyün kontrol altına alınarak görevli personel haricinde (sağlık personeli, kolluk kuvveti vb.) giriş çıkışların kapatılmasına, vakalarla teması tespit edilen vatandaşların 14 gün süreyle tam ev karantinasına alınmasına ve bu süreç içerisinde tespit edilecek yeni temaslılara da aynı tedbirin uygulanmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

ISPARTA'DA 1 KÖY, KARANTİNAYA ALINDI

Şarkikaraağaç İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, bugün (Pazartesi) Kaymakam Onur Yılmazer başkanlığında olağanüstü toplandı.

İlçeye bağlı Başdeğirmen köyünde Covid-19 testi pozitif çıkanlar olması nedeniyle vakaların temaslı sayısının çok olabileceği ihtimali değerlendirildi. Koronavirüsün yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla Başdeğirmen köyünde, 10 Ağustos Pazartesi günü saat 10.00 itibarıyla 24 Ağustos saat 10.00'a kadar 14 gün süreyle giriş çıkışlar izne bağlı olmak kaydıyla karantina uygulaması kararlaştırıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler