Dört mahalle sulama suyuna kavuşuyor

Dört mahalle sulama suyuna kavuşuyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü'nce başlatılan proje ile Demre'nin dört mahallesi sulama suyuna kavuşuyor. Projede sona gelindi ve sulama suyunun verilmesine sayılı günler kaldı.

Projenin son incelemesini Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, CHP İlçe Başkanı Mete Hakan Caner ve ASAT Genel Müdürlüğü uzmanları yaptı. Suyu yukarıya pompalayacak olan motopop merkezindeki motorlar, iki su kuyusu, terfi depoları ve döşenen boru sisteminin son kontrolleri yapıldı. Proje ile 2021 yılının ilk aylarında Demre'ye bağlı 4 mahalleye sulama suyu verilmeye başlanacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü'nce iki yıl önce başlatılan proje ile denizden 20 metre yükseklikteki Demre Çayı yatağında açılan iki kuyudan, 683 metre yüksekliğindeki dört mahalleye sulama suyu çıkarılacak. Toplam 12 milyon liraya mal olacak proje kapsamında, Demre'ye bağlı Gürses, Davazlar, Kapaklı ve Yavu mahalleleri ile kuyular arasında 35 kilometre sulama suyu borusu döşendi. Demre Çayı kuyusunda suyu basacak terfi merkezi ve sistemde terfi depoları yapıldı. Demre Çayı yatağında iki sulama kuyusu açıldı. Sistem ile saniyede 70 litre su basılacak. Dört mahallede toplam 1263 dönüm arazi sulanacak.

OCAK AYINDA SULAMA SİSTEMİ HAZIR OLACAK

Projeyi ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt'la birlikte inceleyen Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Kurt'la birlikte yaptığı açıklamada, "Projemizde sona gelindi. Elektrik abonesini belediye olarak aldık. Motor sisteminin elektrik bağlantısı birkaç güne tamamlanacak. Bağlantıların 10 gün içinde tamamlanacağını düşünüyoruz. Ardından testler yapılacak. Sisteme su verilecek. Boru sistemi ve terfi depolarının durumu su verilerek test edilecek. Ocak ayı içinde vatandaşlarımıza sulama suyu verilmesini planlıyoruz. Projenin yaşama geçmesi ile dört mahallemizde yaşam değişecek. Araziler sulanacak. Seracılık ve meyvecilik artacak. Bu dört mahallemize yeniden terine dönüş başlayacak. Bu projeye göreve gelmesinin arından öncelik vererek kısa sayılabilecek bir sürede bitirilmesini sağlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek'e, projenin her aşamasını titizlikle takip ederek sona getiren ASAT Genel Müdürümüz Sayın İbrahim Kurt'a, ekibine, projede çalışan işçilerimize, katkı sağlayan herkese, Demreliler adına teşekkür ediyoruz" dedi.

antalya-buyuksehir-belediyesi-asat-genel-mudurlugunce-baslatilan-proje-ile-demrenin-dort-mahallesi-sulama-suyuna-kavusuyor-projede-sona-gelindi-ve-sulama-suyunun-verilmesine-sayili-gunler-kaldi.jpg

antalya-buyuksehir-belediyesi-asat-genel-mudurlugunce-baslatilan-proje-ile-demrenin-dort-mahallesi-sulama-suyuna-kavusuyor-projede-sona-gelindi-ve-sulama-suyunun-verilmesine-sayili-gunler-kaldi-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler