Devlet Su İşleri (DSİ), Antalya'ya 214 Yeni Tesis
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, son 21 yıldaki Antalya yatırımlarını açıkladı, "Antalya'ya 23 milyar 875 milyon TL değerinde 214 tesis inşa ettik. Antalyalılar için üretmeye devam edeceğiz" dedi.
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, son 21 yıldaki Antalya yatırımlarını açıkladı, "Antalya'ya 23 milyar 875 milyon TL değerinde 214 tesis inşa ettik. Antalyalılar için üretmeye devam edeceğiz" dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü; Türkiye'nin dört bir yanında su yapıları inşa etmeyi sürdürüyor. "Su vatandır" hassasiyeti ile çalışmalarını sürdüren DSİ, suyun özellikle tarım ve sanayide yarattığı güçlü etkisi sayesinde geniş iş sahalarının doğmasına imkan sağlarken yapmış olduğu taşkın koruma tesisleri ile de olası taşkınlardan kaynaklanabilecek can ve mal kayıplarını önlemek için de mücadele ediyor.
Antalya'ya yapmış oldukları DSİ yatırımları hakkında açıklamada bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, "Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 21 yılda Antalya'da inşa ettiğimiz 62 sulama tesisi ile 518 bin 169 dekar tarımsal araziyi sulamaya açtık" dedi.
ANTALYA'YA 21 BARAJ VE 3 GÖLET
Turizm ve tarım kenti Antalya'da refah düzeyinin artması için son 21 yılda; 214 tesis ile 23 milyar 875 milyon TL yatırım yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Balta, "Antalya'da son 21 yılda 21 baraj ve 3 gölet inşa ettik ve böylece 441 milyon metreküp su depolama hacmine ulaştık" diye konuştu.
4 BARAJDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Antalyalı çiftçilerin tarımsal arazilerini büyük bir emek ve özveri ile değerlendirdiklerini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, şöyle konuştu:
"Antalya'nın su kaynaklarını değerlendirmek için yeni barajlar inşa ediyoruz. Şu anda 4 barajın yapım çalışmaları devam ediyor. Bu barajların tamamlanması ile 76 bin 860 dekar tarımsal araziyi daha sulama suyuna kavuşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca Antalya'da taşkın riskini azaltmak için son 21 yılda tamamlanan 104 adet taşkın koruma tesisi ile 168 adet yerleşim yeri ve 308 bin 755 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlanmıştır. 16 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir. Hayata geçirdiğimiz taşkın koruma tesisleri ile taşkın riskini azaltıyor, vatandaşlarımızı ve toprağımızı güvence altına alıyoruz."
DHA
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.