Çevreci Öğrenciler Demre'de

Çevreci Öğrenciler Demre'de

ANTALYA Muratpaşa Mustafa Asım Cula Ortaokulu'nun yürüttüğü Erasmus + AB Projesi kapsamında, projeye katılan dört ülkenin öğrencileri Demre ilçesini...

ANTALYA Muratpaşa Mustafa Asım Cula Ortaokulu'nun yürüttüğü Erasmus + AB Projesi kapsamında, projeye katılan dört ülkenin öğrencileri Demre ilçesini ziyaret etti. Ziyarete Almanya, Hollanda, Portekiz'den 5'er öğrenci, 2'şer öğretmen, Mustafa Asım Cula Ortaokulu'ndan aralarında okul müdürü Kenan Yazıcı'nın da yer aldığı 15 öğrenci ve 6 öğretmen katıldı.

'Sürdürülebilir Çevre, Enerji, Geri Dönüşüm" konularını içeren bir Erasmus + AB Projesi kapsamında Demre'ye gelen 15'i Türk 30 öğrenci ve 10 öğretmen önce yatla dünya cenneti Kekova'yı gezdi. Kekova'da Batık Kent, Simena Antik Kenti'ni gezen öğrenciler, Kekova koylarında denize girdi. Konuk öğrenciler, dönüşte Demre'nin Çayağzı Plajı'nda çevre temizliği yapmak istedi. Ancak plajın pırıl pırıl olduğunu gördüler. Öğrenciler, Çayağzı Plajı'nda Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya ile bir araya geldi.

Okul Müdürü Kenan Yazıcı, "Plajda temizlik yapacaktık. Ama toplayacak çöp bulamadık. Plaj pırıl pırıldı. Belediye ekipleri tarafından her gün temizlendiğini öğrendik. Dört ülkenin çocukları adına teşekkür ediyoruz" dedi.

Öğrencilere Demre'yi tanıtan birer İngilizce kitapçık hediye eden Belediye Başkanı Okan Kocakaya da "Demre'yi, Kekova'yı biz dünyanın tarih ve doğa cenneti olarak anlatıyoruz. Tarihin, doğanın ve tertemiz denizin bir arada olduğu farklı bir cennet. Kekova ise dünya cenneti. "Bu dünyadaki cennet" diye anlatıyoruz. Bu nedenle bu cenneti yurt köşesini korumak için çalışıyoruz. İlçemizin her köşesini temiz tutmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Konuk öğretmen ve öğrenciler, Demre'de Aziz Nikolaos Anıt Müzesi ve Myra Antik Kenti'ni gezdi. Proje koordinatörü ve okulun İngilizce öğretmeni Figen Dumlu, "Dört ülkenin ortak olduğu projede, öğrencilerimize sürdürülebilir enerji ve enerji kaynakları, suların korunması, dikkatli kullanımı, atık suların geri dönüşümü, atıkların yeniden ekonomiye kazandırılması, sanat eserine dönüştürülmesi konusunda bilgi paylaşımı yapıyoruz. Bu konularda ortak uygulamalar yapıyoruz. Her ülkede yapılan çalışmaları inceliyoruz. Her ülkedeki uygulamaları, okullarımızdaki tüm öğrencilerimizle paylaşıyoruz. Okullarımızda kendi öğrencilerimize uygulamalar yapıyoruz. Amacımız yaşanabilir bir çevre, hepimize yeten su kaynaklarının korunması, gelecekte temiz suya ulaşmaya katkı sağlamak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Çevreci Öğrenciler Demre'de

Çevreci Öğrenciler Demre'de

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler