Can Ağacı Sağlık ve Eğitim Vakfı Gönüllülerinden, Sağlık Farkındalığı Etkinliği

Can Ağacı Sağlık ve Eğitim Vakfı Gönüllülerinden, Sağlık Farkındalığı Etkinliği

Can Ağacı Sağlık ve Eğitim Vakfı (CANSEV) gönüllüleri tarafından hazırlanan etkinlikte, böbrek hastalıkları farkındalığı ve organ bağışı bilgilendirmesi yapıldı.

Can Ağacı Sağlık ve Eğitim Vakfı (CANSEV) gönüllüleri tarafından hazırlanan etkinlikte, böbrek hastalıkları farkındalığı ve organ bağışı bilgilendirmesi yapıldı. El emeği göz nuru hediyelerin satıldığı kermeste elde edilen gelir ise hastalara bağışlandı.

CANSEV gönüllüleri, Akdeniz Üniversitesi Çocuk Nefroloji Bölümü doktorları, hemşireleri, asistanları, organ bağışı sosyal proje grubu ve gönüllüleriyle birlikte böbrek sağlığına dikkati çekmek ve organ bağışı konusunda farkındalık sağlamak için Konyaaltı Meydanı'nda etkinlik düzenledi. Yiyecek ve el emeği ürünlerinin yer aldığı stantların dışında bilgilendirme masaları kuruldu. Hafta sonu gerçekleşen sağlık farkındalığı etkinliklerinde vatandaşlara böbrek hastalıkları ve organ bağışı konusunda bilgi aktarıldı. Bağışlarla elde edilen gelir ise maddi durumu iyi olmayan hastalar için harcanacak.

'GÖNÜLLÜ OLMAYA DAVET EDİYORUZ'

CANSEV Başkanı ve AÜ Çocuk Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sema Akman, toplumda sağlık farkındalığını artırmak ve böbrek sağlığına dikkati çekmek için etkinlik düzenlediklerini anlattı. Özellikle böbrek hastalıkları konusunda bilgiyi artırmayı hedeflediklerini aktaran Prof. Dr. Sema Akman, "İnsanların herhangi bir şikayeti olmadan böbrek hastası olabileceğinin farkına varmasını istiyoruz. Böbrekleri korumak için neler yapılması gerektiğinin farkında olma amacındayız. Standımıza gelenlere 2 gün boyunca anketler verdik. Daha sonra o anketlerdeki soruların doğru cevaplarını açıkladık. Bilgilendirici broşürler verdik. Ayrıca organ bağışı konusunda bilgilendirme yaptık. Burada yiyecek ve hediyelikler hazırladık. Bunları bağış karşılığı olarak aldık. Özellikle hasta, yoksul çocuklarımız için bağış toplayıp onların hayatlarını kolaylaştırma ve hayatlarını uzatma açısından çalışıyoruz. Can Ağacı Sağlık ve Eğitim Vakfı olarak sizleri de vakfımızın gönüllüsü ve bağışçısı olmaya davet ediyoruzö dedi.

DHA

Can Ağacı Sağlık ve Eğitim Vakfı Gönüllülerinden, Sağlık Farkındalığı Etkinliği

Can Ağacı Sağlık ve Eğitim Vakfı Gönüllülerinden, Sağlık Farkındalığı Etkinliği

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler