Büyükşehir'de Deprem Seferberliği

Büyükşehir'de Deprem Seferberliği

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi depremzedeler için seferber oldu. Antalya İtfaiyesi, Kahramanmaraş ve Hatay'da arama kurtarma çalışması yapıyor.

 

 

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi depremzedeler için seferber oldu. Antalya İtfaiyesi, Kahramanmaraş ve Hatay'da arama kurtarma çalışması yapıyor. Mobil aşevleri deprem bölgesine ulaştı. Cam Piramit'te oluşturulan Afet Yardım Merkezi'ne gelen 11 TIR dolusu yardım yola çıktı. Hatay'a 40 çadırlık, çadır kent kuruluyor. Yardım merkezindeki çalışmaları denetleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bölgeden gelen ihtiyaçlar doğrultusunda daha çok ısıtıcı, battaniye, uyku tulumu, bere, atkı, konserve yiyecek yardımı yapılması çağrısı yaptı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi uzman ekipleri Kahramanmaraş ve Hatay'a ulaşarak, arama kurtarma çalışmalarına başladı. Enkaz altı görüntüleme, sismik ses dinleme, termal kamera gibi teçhizatlar ile kesici ve ayırıcı makinelere sahip tam donanımlı uzman ekipler, enkaz altındaki vatandaşları kurtarıyor. Sosyal Hizmetler ekipleri ise Hatay ve Maraş'ta gıda, ekmek, su ve battaniye yardımına başladı.

CAM PİRAMİT'E YARDIM YAĞDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Cam Piramit'te oluşturduğu Afet Yardım Merkezi de duyarlı vatandaşların akınına uğradı. Antalya tek yürek olurken, afet merkezine yardım yağdı. Büyükşehir Belediyesi tüm birimleriyle yardım malzemelerinin sınıflandırılması, paketlenmesi ve deprem bölgesine ulaştırılması konusunda büyük bir özveriyle 24 saat esasıyla görev yapıyor.

HATAY'A ÇADIR KENT

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, gece saatlerinde Cam Piramit'teki Afet Merkezi'ne gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmaları koordine eden Başkan Muhittin Böcek, ilçelerdeki vatandaşların da ATASEM Kurs Merkezleri'ne yardımlarını ulaştırabileceğini söyledi. "Birlik ve beraberlik içinde bu yaraları saracağız" diyen Başkan Muhittin Böcek, şu bilgileri verdi:

"Dün itibarıyla ilk etapta arama kurtarmada uzman itfaiye ekiplerimizin de bulunduğu 64 araç ve 218 personelimiz deprem bölgeleri Hatay ve Maraş'a ulaştı. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız gıda, ekmek, su ve battaniye yardımına başladı.

Sosyal Hizmetler ekiplerimiz Hatay'a 40 çadırdan oluşan çadır kent kurmaya başladı."

YARDIM TIRLARI YOLA ÇIKTI

Tek yürek olan Antalya halkına teşekkür eden Başkan Muhittin Böcek, "Vatandaşlarımız çok duyarlı bir şekilde yardımlarını bizlere ulaştırdılar. Dün gelen yardımlarımızı gönüllü vatandaşlarımızla birlikte istifledik. Ağırlıklı olarak gıda maddeleri, hijyenik ürünler, kağıt havlu, battaniye, yorgandan oluşan malzemeleri tasnif ettik, TIR'larımızı yükledik. Gıda ve ihtiyaç malzemeleri yüklü 11 yardım TIR'ı Maraş ve Hatay'a gönderdik" diye konuştu.

ANTALYALILARA ÇAĞRI

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, gelen talepler doğrultusunda deprem bölgesinde daha çok ısıtıcı, battaniye, uyku tulumu, bere, atkı, konserve yiyecek ihtiyacı olduğunu belirterek, ağırlıklı olarak bu ihtiyaçlara yönelik yardım çağrısında bulundu.

CENAZE NAKİL ARAÇLARI GÖNDERİLDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü de gece saatlerinde Kahramanmaraş ve Hatay'a 40 kişilik bir ekiple, 6 cenaze nakil aracı, cenaze malzemesi ve çeşitli teçhizat gönderdi.

ASAT 30 ARAÇ GÖNDERDİ

FOTOĞRAFLI

 

Büyükşehir'de Deprem Seferberliği

Büyükşehir'de Deprem Seferberliği

Büyükşehir'de Deprem Seferberliği

Büyükşehir'de Deprem Seferberliği

Büyükşehir'de Deprem Seferberliği

Büyükşehir'de Deprem Seferberliği

Büyükşehir'de Deprem Seferberliği

Büyükşehir'de Deprem Seferberliği

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler