Büyükşehir, Muğla'daki Kooperatifleri Tek Çatı Altında Topladı

Büyükşehir, Muğla'daki Kooperatifleri Tek Çatı Altında Topladı

MUĞLA Büyükşehir Belediyesi Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen "Tarımsal Güç Birliği" projesinin protokolünü imzalayarak tarım kooperatiflerini tek...

MUĞLA Büyükşehir Belediyesi Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen "Tarımsal Güç Birliği" projesinin protokolünü imzalayarak tarım kooperatiflerini tek çatı altında topladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin, Muğla'da faaliyet gösteren kooperatifleri tek çatı altında toplamak için başlattığı çalışmalar sonuç verdi. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi arasında protokol imzalandı. Protokolle Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen ve Muğla il sınırları içerisinde faaliyet gösteren 2 bakanlık (Ticaret Bakanlığı-Tarım Orman Bakanlığı) altında bulunan kooperatifler tek çatı altında toplandı.

Protokol kapsamında Marmaris Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Yeşilüzümlü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Anatolie Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Datça Yazı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Yerkesik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Bafa Doğal Yaşam Tarımsal Üretim ve Pazarlama Kooperatifi olmak üzere 7 kooperatif bir araya getirilerek üst kooperatif olan Muğla Tarım Güçbirliği Kooperatifi kuruldu. Ayrıca protokol sonucunda Marmaris ilçesi Çamlı Mahallesi'nde yürütülen Tıbbi Koleksiyon Bahçesi alanında idari ofis kooperatifin kullanımına sunuldu.

'BÜYÜKŞEHİR DESTEK SAĞLAYACAK'

Protokol kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kooperatifin tarımsal üretim gelirlerinin artırılması amacıyla araştırma ve geliştirme faaliyetleri ile kooperatifler ile birlikte bilgilendirme toplantılarının yapılması sağlanacak. Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimde girdilerin düşürülmesi, gelirlerin artırılması amacıyla kurslar/eğitimler düzenleyecek ve çalışmalar için afiş, broşür gibi tanıtım materyalleri hazırlayacak. Ayrıca protokol ile kooperatiflere üretimde, paketlemede, satışta ve pazarlamada teknik destek sağlanacak ve bölgedeki kamu ve özel sektör ile olan iletişim sağlanması hususunda destek verilecek.

Protokol imza töreninde konuşan Muğla Tarım Güçbirliği Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Öztürk, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden büyük destek aldıklarını ifade etti. Öztürk, "6-7 aydır çalışmalarımız devam diyor. Muğla Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde kooperatifleri bir araya getirerek, faaliyetlerimizin sürdürülebilirliğini sağlamak istedik. Bu noktada Belediyemizden büyük destek aldık. Bugün bizim doğum günümüz. 21 Aralık Dünya Kooperatifçiler Günü'nü kutluyorum" dedi.

BAŞKAN GÜRÜN: ÜRETİCİ KAZANACAK

FOTOĞRAF

Büyükşehir, Muğla'daki Kooperatifleri Tek Çatı Altında Topladı

Büyükşehir, Muğla'daki Kooperatifleri Tek Çatı Altında Topladı

Büyükşehir, Muğla'daki Kooperatifleri Tek Çatı Altında Topladı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler