Büyükşehir Kendi Ekmeğini Üretecek

Büyükşehir Kendi Ekmeğini Üretecek

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin yılın ilk meclisinde, Büyükşehir'in hissedarı olduğu Ekmek Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ. bünyesinde kurulması planlanan tesis için sermaye artımı talebinde bulundu.

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin yılın ilk meclisinde, Büyükşehir'in hissedarı olduğu Ekmek Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ. bünyesinde kurulması planlanan ekmek üretim tesisi için sermaye artırımı talebinde bulunuldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı devam meclisi, Başkanvekili Deniz Filiz başkanlığında yapıldı. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, SP ve Memleket Partili meclis üyeleri, gündemde yer alan 146 gündem maddesini oyladı. Mecliste gizli oylama usulüyle Denetim Komisyonu üyeleri seçildi. Denetim Komisyonu'nda Ali Polat, Mesut Kocagöz, Alper Birer, Muhammet Ural ve Mehmet Yüksel yer aldı.

EKDAĞ İÇİN SERMAYE ARTIRIMI

Geçen ay meclis toplantısında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in ucuz ekmek sözü vermesi üzerine harekete geçildi ve Ekmek Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ. bünyesinde kurulması planlanan ekmek üretim tesisi için sermaye artırımı talebinde bulunuldu. Halk Ekmek Fabrikası tesisinin faaliyete geçirilebilmesi için yaklaşık 15 milyon Türk Lirası kaynak ihtiyacı doğduğu ve bu ihtiyacın sermaye artışıyla karşılanması için 14 milyon Türk Lirası olan şirket sermayesinin, 29 milyon TL'ye çıkarılması talep edildi.

'ARTIK HİZMET VE PROJE ÜRETİN'

Yeni yılın ilk meclisinde gündem dışı konuşan AK Parti Grup sözcüsü Ali Çetin, 2022 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin artık üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Çetin, "Artık hizmet ve proje üretmeye, vatandaşın taleplerini yerine getirmeye, ulaşımdaki içinden çıkılmaz hale gelen trafik sorununu çözmeye, 3 yıla yakındır sendika hakkı olan işçilerin, çalışanların ve emekçilerin haklarını ödemeye, yarım kalan projeleri tamamlamaya atıl bekletilen projeleri her şeyiyle tamamlanmış olanları açmaya, üzerinize düşen görevleri yapmaya davet ediyoruz. 2022 yılı ilk olağan meclis toplantısını ve alacak olduğumuz kararların Antalya'ya hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

İNSAN KAYNAKLARI ŞİRKETİ ÇALIŞANLARINA SENDİKA YETKİSİ

Başkanvekili Deniz Filiz ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Samsun Gazeteciler Cemiyeti'nin davetlisi olarak bir dizi tören ve ziyaret için Samsun'da bulunduğunu belirterek, "2021 yılının en iyi büyükşehir belediye başkanı seçildi. Muhittin Böcek başkanımızı kutluyorum. Antalya İnsan Kaynakları Anonim şirketinde çalışan işçilerle ilgili olarak 30 Aralık 2021 tarihli çalışma genel müdürlüğü tarafından bir yazı tebliğ edildi. Belediye iş sendikasının yetkili olduğu tespit edildi. Görüşmeler başlamak üzeredir" diye konuştu.

CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin katılımı az olduğu için mecliste AK Parti ve MHP'nin oyları gündem kararlarının sonucunu belirledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler