Burdurlu Öğrenci Tübitak Yarışmasında Türkiye İkincisi

Burdurlu Öğrenci Tübitak Yarışmasında Türkiye İkincisi

BURDUR Ercan Akın Fen Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Batu Kayra Korur, TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması'nda Türkiye ikincisi oldu.

Batu Kayra Korur, biyoloji alanında, öğretmeni Hulusi Artukoğlu danışmanlığında hazırladığı "Burdur ve Isparta'nın Endemik ve Tehdit Altındaki Türlerinin Dijital Atlası" isimli projesiyle Türkiye ikinciliğini kazandı. Ercan Akın Fen Lisesi Müdürü Ahmet Akıncı, "Bu yıl okulumuzdan 7 proje bölge finallerine katılmaya hak kazandı. Batu Kayra Korur'un Türkiye ikinciliğiyle gurur duyduk. Tebrik ediyorum" dedi.

Danışman öğretmen Hulusi Artukoğlu, "Batu'nun bu harika çalışması öğrencilere iyi bir örnek olması açısından da önemli. Burdur'umuzun her geçen gün büyüyen ve gelişen üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin kıymetli hocalarının desteği de bize şevk verdi" diye konuştu.

Türkiye ikinciliğini kazanan Batu Kayra Korur da "Burdur ve Isparta'nın Endemik ve Tehdit Altındaki Türlerinin (BIETAT) Dijital Atlası adlı çalışmamda Burdur ve Isparta yöresinde görülen endemik ve nesli tükenmekte olan türler hakkında bilgiyi dolayısıyla farkındalığı, artırılmış gerçeklik destekli bir dijital atlas ile artırmayı amaçladım ve BIETAT Dijital Atlası ile bunu gerçekleştirdim" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler