Boğaçayı Bilim Kurulu'ndan Yerinde İnceleme

Boğaçayı Bilim Kurulu'ndan Yerinde İnceleme

AKADEMİSYEN, meslek odası temsilcileri ve alanında uzman kişilerden oluşan Boğaçayı Bilim Kurulu, Boğaçayı'nın sorunları, çözümü ve geleceği ile...

AKADEMİSYEN, meslek odası temsilcileri ve alanında uzman kişilerden oluşan Boğaçayı Bilim Kurulu, Boğaçayı'nın sorunları, çözümü ve geleceği ile ilgili konuları yerinde inceledi. Bilim Kurulu'na Büyükşehir Belediyesi'nin Boğaçayı'nda gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında sunum yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde akademisyenler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve alanında uzman kişilerden oluşan Boğaçayı Bilim Kurulu, çalışmalarını sürdürüyor. Çeşitli zamanlarda bir araya gelen ve yapılan çalışmaları değerlendiren Bilim Kurulu, sahada incelemelerde bulundu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman Atasoy başkanlığında bir araya gelen Bilim Kurulu, Boğaçayı'nda yapılan çalışmaları yerinde gördü. Bilim Kurulu üyeleri, Boğaçayı'nda incelemeler yaparak son durumu ele aldı.

BİLİM KURULU ÜYELERİNE SUNUM

Bilim Kurulu üyeleri, daha sonra Başkan Danışmanı Lokman Atasoy başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda bir araya gelerek, sorunları, çözümleri ve yapılan çalışmaları değerlendirdi. Toplantıda 2018 yılında faaliyete geçirilen Boğaçayı Projesi'nden sonra meydana gelen değişimler, dere yatağında biriken rüsubat, derinlik değişimleri, su kalitesi analizleri, sucul bitkilerin ve fiziksel atıkların temizlik çalışmaları, vektörel mücadele hakkında Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Bilim Kurulu üyelerine sunum yapıldı.

ALT KOMİSYONLAR KURULACAK

Bilim Kurulu üyelerince toplantıda ele alınan sorunlara ilişkin yürütülecek çalışmaların daha kapsamlı ele alınması ve çalışmaların güncel takip edilmesi konusunda uzmanlık alanlarına göre alt komisyonların oluşturulması kararlaştırıldı. Bu nedenle Bilim Kurulu üyelerince proje alanındaki atıkların toplanması ve yönetimi konusunda "Temizlik ve Vektörel Mücadele Komisyonu', sediman/rüsubat problemleri konusunda "Rüsubat Yönetimi ve Kıyı Erozyonu Değerlendirme Komisyonu" ve bölgede yaşanabilecek taşkın risklerinin değerlendirileceği "Taşkın Durumu Değerlendirme Komisyonu" ana başlıklarında üç komisyon oluşturularak gerekli çalışmaların yapılmasına karar verildi.

Boğaçayı Bilim Kurulu'ndan Yerinde İnceleme

Boğaçayı Bilim Kurulu'ndan Yerinde İnceleme

Boğaçayı Bilim Kurulu'ndan Yerinde İnceleme

Boğaçayı Bilim Kurulu'ndan Yerinde İnceleme

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler