Bisiklet farkındalığı için tur düzenlediler

Bisiklet farkındalığı için tur düzenlediler

Antalya'nın Demre ilçesinde faaliyet gösteren Demre Bisiklet Platformu tarafından 'Bisikletime çarparsan ölürüm' sloganı ile bisiklet turu yapıldı.

Demre Bisiklet Platformu; İzmir'in Çiğli ilçesinde antrenman yaparken tali yoldan çıkan bir kamyonunun çarpması sonucu yaşamını yitiren Karşıyaka Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Bisiklet Takımı sporcusu Zeynep Aslan'ın yaşamını yitirmesinin ardından bisikletin bir ulaşım aracı olduğuna dikkati çekmek için bisiklet turu düzenledi. 'Bisikletime çarparsan ölürüm' sloganı ile düzenlenen tura aralarında Antalya Büyükşehir ve Demre Belediye Meclisi Üyesi Ünal Çetinkaya, Demre Belediye Meclisi Üyesi Ali Rıza Yatkın, Demre Bisiklet Platformu Başkanı Eren Konu, farklı  mesleklerden ve Demrelilerden oluşan yaklaşık 50 kişi katıldı.

Noel Baba Meydanı'nda bir araya gelen bisiklet severler buradan harekete geçti. Polis eskortları eşliğinde başlayan turda bisikletliler Çayağzı Yolu, Likya Uygarlıkları Müzesi, Kum Dağı mevkiinden geçerek Taşdibi Plajı'na indi. Kömürlük sahilinden geçilerek Demre Toptancı Hali'nden Beymelek Mahallesi'ne geçildi. Beymelek Mahallesi'nden dönülerek, Demre şehir içinden geçilerek devam eden tur Cumhuriyet Alanı'nda sona erdi. Bisiklet severler toplam 15 kilometre yol yaptı.

"BİSİKLET BİR ULAŞIM ARACIDIR"

Demre Bisiklet Platformu Başkanı Eren Konu, "Bisikletle yol alan, ulaşımını sağlayan her bisikletli, motorlu taşıtlarla yol alan her sürücü ile eşit haklara sahiptir. Bisikletle yol alan, ulaşım sağlayan her bisikletliye sürücüler saygı göstermek, onlara karşı trafik kurallarına kesintisiz uymak zorundadır. Herkes şunu bilmeli. Bisiklet bir ulaşım aracıdır. Hem de en sağlıklı, en çevreci, en kolay ulaşım aracıdır. Şehir içinde en kolay park olanağı olan ulaşım aracıdır. Bugün düzenlediğimiz bu turla, bisikletin bir ulaşım aracı olduğuna, bisikletlilere saygı gösterilmesine dikkat çekiyoruz. Arkadaşımız Zeynep Aslan'ın kuralsız bir sürücü tarafından çarpılarak ölümünü protesto ediyoruz. Belediyelerden ve Demre Belediyesi'nden şunu istiyoruz; biz şehirlerde bisiklet yolunu, sahilde, ormanda, parkta gezmek için istemiyoruz. Biz bisiklet yolunu şehir içinde ulaşım için istiyoruz. İnsan canı ucuz, bisiklet yolu pahalı olmamalı" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler