Başkonsolos Rogoza, Andrey Karlov Anıtı'na Çelenk Bıraktı!

Başkonsolos Rogoza, Andrey Karlov Anıtı'na Çelenk Bıraktı!

RUSYA'nın Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza, 19 Aralık 2016'da Ankara'da suikast sonucu yaşamını yitiren Rusya'nın eski Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un...

RUSYA'nın Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza, 19 Aralık 2016'da Ankara'da suikast sonucu yaşamını yitiren Rusya'nın eski Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un Antalya'nın Demre İlçesi'ndeki anıtına çelenk bıraktı.

Rusya'nın Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza, Rusya'nın eski Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un 5'inci ölüm yıldönümü dolayısıyla Demre İlçesi'ndeki Karlov'un adını taşıyan Andrey Karlov Caddesi'ndeki anıtı ziyaret eti. Beraberindeki Rus vatandaşlarıyla anıta çelenk bırakan Oleg Rogoza, "19 Aralık 2021 günü Rus - Türk dostluğunun simgesi haline gelen eski Ankara Büyükelçimiz Andrey Karlov'un elim bir suikasta kurban gidişinin beşinci yıldönümü. O gün çok önemli bir toplantımız olduğu için bugün onun anıtı ziyaret ediyoruz. Ben burada Türkiye Cumhriyeti Devleti'ne, Türk ulusuna, Demre Kaymakamlığı'na, Demre Belediyesi'ne ve Demreliler'e teşekkür ediyorum. Asıl anma pazar günü yapılacak" dedi.

Rusya'nın Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza, daha sonra Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya'yı ziyaret etti. Karlov'a Demre'nin sahip çıktığını dile getiren Rogoza, "Onunu isteği olan ata yurdu Klintsi şehri ile Türkiye'den bir şehrin kardeş şehir olması arzusunu yerine getirdiniz. Klintsi ile Demre kardeş şehir oldu. Onun adını Demre'de bir caddeye verdiniz. Anıtını diktiniz. Rusya ve Türkiye dostluğuna büyük katkı sağladınız. Size ve şahsınızda Demre halkına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya ise şunları söyledi:

"Andrey Karlov'un anısını Demre'de yaşatmaktan mutluyuz. Demre'ye her yıl yüz binlerce Rus konuğumuz geliyor. Onlar da Andrey Karlov adını bir kez daha hatırlıyor. Hep birlikte bu elim suikastı unutmayacağız. Dünyaya da unutturmayacağız. Türkiye, Rusya dostluğunu da ilerletmeye devam edeceğiz."

FOTOĞRAFLI

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler