Başkan Esen Afet Önlemlerini Anlattı

Başkan Esen Afet Önlemlerini Anlattı

KONYAALTI Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin (KONYSİAD) Mart ayı toplantısında konuşan Belediye Başkanı Semih Esen, Konyaaltı'nda yaşanabilecek afetler...

KONYAALTI Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin (KONYSİAD) Mart ayı toplantısında konuşan Belediye Başkanı Semih Esen, Konyaaltı'nda yaşanabilecek afetler için alınması gereken önlemleri anlattı.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, KONYSİAD'ın düzenlediği Mart ayı toplantısına katıldı. Deprem felaketi sonrasında bölgede yaşadıklarını katılımcılar ile paylaşan Başkan Esen, bölgede karşılaştığı manzarayı anlatırken göz yaşlarına hakim olamadı. Esen'in konuşması salonda bulunanlara da duygusal anlar yaşattı. Yaşanabilecek doğal afetler için alınması gereken önlemlerle ilgili de konuşan Başkan Semih Esen, Konyaaltı için en büyük risklerden birinin sel felaketi olduğunu aktardı. Yerel seçim sürecinde Doyran Mahallesi'nde tanıştığı 96 yaşındaki bir vatandaşın 60'lı yıllarda yaşanan bir sel felaketinden bahsettiğini söyleyen Başkan Esen, "Nereye kadar su bastı diye sorduğumda, "gözünün gördüğü her yer sular altında kalmıştı" diye yanıt verdi" dedi.

KORKUNÇ SONUÇLARI OLABİLİR

60 yıldır gerçekleşmeyen sel felaketinin meydana gelmesi durumunda korkunç sonuçların ortaya çıkabileceğinin altını çizen Başkan Esen, "Konyaaltı'nda üç büyük su yolu var; Karaman Çayı, Göksu Çayı ve Çandır Çayı. Bu üç çay, 60'lı yıllarda Konyaaltı'nı sular altında bırakmış" şeklinde konuştu. Karaman, Göksu ve Çandır çaylarının kenarlarına sel sularına engel olacak yükseklikte ve sağlamlıkta sedde duvarlar yaparak felaketler için önlem alınabileceğini vurgulayan Esen, "Bu, Konyaaltı için hayati derecede öneme sahip bir konu. Bu konuda Konyaaltı Belediyesi olarak yetki bizde mi? Hayır, değil. Ama biz de bu işin paydaşlarından biri olmalıyız. Devlet Su İşleri ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Konyaaltı'nda yaşanabilecek bir sel felaketi ile ilgili önlem almalıyız" uyarısında bulundu.

 

Başkan Esen Afet Önlemlerini Anlattı

Başkan Esen Afet Önlemlerini Anlattı

Başkan Esen Afet Önlemlerini Anlattı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler