Aytmatov'a Kız Kardeş Ziyareti

Aytmatov'a Kız Kardeş Ziyareti

Muratpaşa Belediyesi'nin dünyaca ünlü Kırgız edebiyatçı Cengiz Aytmatov'un doğumunun 95'inci yılı anısına açtığı kütüphaneyi, Aytmatov'un kız...

Muratpaşa Belediyesi'nin dünyaca ünlü Kırgız edebiyatçı Cengiz Aytmatov'un doğumunun 95'inci yılı anısına açtığı kütüphaneyi, Aytmatov'un kız kardeşi Roza Aytmatov ziyaret etti.

Muratpaşa Belediyesi, kasım ayında, doğumunun 95'inci yıl dönümünde Kırgız edebiyatçı Cengiz Aytmatov'un adını taşıyan kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi. Güzeloba Mahallesi'nde bulunan ve yazarla aynı adı taşıyan parkın içerisinde hizmete açılan kütüphanede, 5 bin kitap yer alıyor. Kırgız edebiyatından seçme eserlerin de bulunduğu özel bir bölümün yer aldığı kütüphanede, öğrencilerin ve sınava hazırlanan gençlerin ders çalışabileceği alanlar da yer alıyor.

Açılışında Cengiz Aytmatov'un oğlu Eldar Aytmatov ve torunu Süleyman Aytmatov'un da yer aldığı kütüphaneyi, yazarın kız kardeşi Roza Aytmatov ve Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakan Yardımcısı Timurlan Azhymaliev de ziyaret etti. Kırgızistan Kültür Günleri kapsamında Antalya'da bulunan Roza Aytmatov, anı defterini de imzaladı.

DHA

Aytmatov'a Kız Kardeş Ziyareti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler