Aynı Sahnede İki Prömiyer

Aynı Sahnede İki Prömiyer

Antalya Devlet Opera ve Balesi, sanat severleri 25 Kasım Cumartesi akşamı saat 20.00'de operanın vazgeçilmez eserlerinden tek perdelik "Cavalleria Rusticana"...

Antalya Devlet Opera ve Balesi, sanat severleri 25 Kasım Cumartesi akşamı saat 20.00'de operanın vazgeçilmez eserlerinden tek perdelik "Cavalleria Rusticana" ile "I Pagliacci'nin prömiyerinde buluşturacak.

"I PAGLİACCİ" İLE "CAVALLERİA RUSTİCANA" 130 YILDIR BİRBİRİ ARD ARDA SAHNELENİYOR

İtalyan besteci Pietro Mascagni'nin klasikleşmiş eseri "Cavalleria Rusticana" ile Ruggero Leoncavallo'nun bestelediği "I Pagliacci" operaları aynı gün Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. İtalyan operasının "verismo" olarak adlandırılan gerçekçilik döneminde bestelenmiş bu iki eser, bir sahneleme geleneği olarak yaklaşık 130 yıldır birbiri ardına sahneleniyor.

Mascagni'nin 1890'da ilk prömiyeri yapılan ve büyük beğeni toplayan tek perdelik "Cavalleria Rusticana" eseri, Sicilya'nın bir köyünde geçen "yasak aşkı" ve neden olduğu yıkımı anlatıyor. 'I Pagliacci" operasında ise kıskançlığı hastalık halini almış, kendisinden oldukça küçük olan karısını ve aşığını sahnede gösteri sırasında öldüren palyaço Canio'nun dramı ele alınıyor.

DHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler