Aü'de İklim, Bilim Ve Kadın Konulu Çalıştay

Aü'de İklim, Bilim Ve Kadın Konulu Çalıştay

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) ev sahipliğinde, "Yerel Yönetimler ve Kadın Liderler Çevre ve Kültür Politikaları; Akademi Buluşması-3 Antalya Çalıştayı"...

 

 

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) ev sahipliğinde, "Yerel Yönetimler ve Kadın Liderler Çevre ve Kültür Politikaları; Akademi Buluşması-3 Antalya Çalıştayı" başladı.

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen iklim, bilim ve kadın konulu, "Yerel Yönetimler ve Kadın Liderler Çevre ve Kültür Politikaları; Akademi Buluşması'nın 3'ncüsü, AÜ ev sahipliğinde gerçekleşti. Çalıştay, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer'in yanı sıra, Türkiye'nin farklı üniversitelerinde görev yapan 30'un üzerinde kadın rektör ve rektör yardımcısının katılımıyla yapıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, kadın bakışının dünya için yaklaşmakta olan krizi anlayıp politika üretmesi açısından çok önemli olduğuna dikkati çekerek, "Kadın, doğurganlığı, yavrularını besleme ve doyurma içgüdüsüyle bu soruna çok daha duyarlı" dedi.

Rektör Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü;

"İklim değişikliği konusunda elbette bilgi sahibiyim, ancak tehlikenin bu kadar yakınımızda olduğunu bu toplantılar vesilesi ile öğrendim. Ve açıkçası bir anne olarak inanılmaz panik oldum. Bunun en somut örneklerinden biri Emine Erdoğan hanımefendidir. Onun başlattığı "sıfır atık" çalışmaları hepinizin bildiği gibi Birleşmiş Milletler çatısına alındı. Ayrıca 30 Mart da Dünya Sıfır Atık Günü ilan edildi. Bu Türk kadınının başarısıdır. Kendisine bu vesileyle şükranlarımı sunuyorum. Yine kadın duyarlılığının bir diğer örneği de Fatma Şahin bakanımızın liderliğini yaptığı Gaziantep'in Yeşil Şehir vizyonudur. Dünyada da iklim değişikliğine dikkati çeken önemli isimlerden biri de yine genç bir kadın olan İsveçli Greta Thunberg'dir. O da eylemlerine devam ediyor ama medyada görünürlüğü azaldı. İnsanlık, tarih boyunca tecrübe ettiği en büyük krizlerden biri ile karşı karşıya. İklim değişikliği sadece bir çevre sorunu değil, yıkıcı etkileriyle insanlık için büyük bir gelecek kaygısıdır. Bu sorunun en büyük nedeni ise hayat tarzımızın, yaşam felsefemizin tamamen değişmesidir. Tüketim ve maddiyat üzerine kurulmuş hayatlar."

ŞAHİN: DOĞAYA KAFA TUTULMAZ

Çalıştayda konuşmasını slaytlar eşliğinde hazırlanan raporları anlatarak gerçekleştiren Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise "Doğaya kafa tutulmaz. Dünya nereye gidiyor bir görmemiz lazım. Sürdürülebilir kalkınma deniyor. Bir söz vardır ölçmediğin hiçbir şeyi düzeltemezsin, takip etmediğin hiçbir şeyi başaramazsın. Bugün ocak ayındayız, Türkiye Cumhuriyeti son 50 yılın en sıcak günlerini yaşıyor. Matematik bize bir şey söylüyor. Bunu anlamalıyız" dedi.

VALİ YAZICI: BİZLER EMANETÇİYİZ

Şahin'in sunumunun ardından konuşan Vali Ersin Yazıcı, torun sahibi olduğunu hatırlatarak, "Biz emanetçiyiz. Bunu aldığımız gibi teslim edemezsek hesabını veremeyiz. Asla bozmamamız gerekiyor. Aldığımızdan daha güzel bir Türkiye bırakmak için birlikte çalışmalıyız" diye konuştu. Ersin Yazıcı, kadınların dokunduğu her alanın güzelleştiğinin altını çizerek, kadınların bu alandaki çalışmalarının çok önemli olduğunu kaydetti.

FOTOĞRAFLI

 

Aü'de İklim, Bilim Ve Kadın Konulu Çalıştay

Aü'de İklim, Bilim Ve Kadın Konulu Çalıştay

Aü'de İklim, Bilim Ve Kadın Konulu Çalıştay

Aü'de İklim, Bilim Ve Kadın Konulu Çalıştay

Aü'de İklim, Bilim Ve Kadın Konulu Çalıştay

Aü'de İklim, Bilim Ve Kadın Konulu Çalıştay

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler