Atso'dan Antalya Ekonomisine Yeni İhracat Pazarları

Atso'dan Antalya Ekonomisine Yeni İhracat Pazarları

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar ve Varşova Ticaret Odası (WIG) Başkanı Marek Traczyk, Antalya ve Polonya iş dünyasının uluslararası...

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar ve Varşova Ticaret Odası (WIG) Başkanı Marek Traczyk, Antalya ve Polonya iş dünyasının uluslararası bağlarını güçlendirmeyi, ihracatçılara yeni kapılar açmayı içeren iş birliği sözleşmesine imza attı.

ATSO Başkanı Ali Bahar, Yönetim Kurulu başkan Yardımcısı Boğaçhan Göksu, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Totoş, Hatice Öz, Yusuf Hacısüleyman, Mustafa Yayla, Hüseyin Sarı, Ali Özgür Karagöz ve Hakan Pakalın'ın yer aldığı heyet, WIG Başkanı Marek Traczyk, Polonya Ticaret Odası (KIG) Başkanı Marek Kloczko, Ptak Warsaw Expo Başkanı Tomasz Szypula, Polonya Turizm Odası (PIT) Başkanı Pawe Niewiadomski ve Varşova Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat'ı ziyaret etti. Polonya-Antalya ekonomisinin geliştirilmesi için Varşova Ticaret Odası ile ikili iş birliklerinin artırılması amacıyla düzenlenen program kapsamında, Antalyalı ve Polonyalı iş insanları arasına ticaret köprüsü kurulması için protokol imzalandı. Başkan Ali Bahar, Başkan Yardımcısı Boğaçhan Göksu ve Varşova Ticaret Odası Başkanı Marek Traczyk, Varşova Ticaret Odası Denetim Kurulu Başkanı Marcin Zamoyski'nin imza attığı iş birliği anlaşması ile iki ülke ticaretine ilişkin etkinlikler gerçekleştirilecek.

ANLAŞMALAR AKTİF HALE GELECEK

Yönetim olarak Antalya iş dünyasının uluslararası bağlarını güçlendirmeyi, ihracatçılara yeni kapılar açmayı çok önemsediklerini kaydeden Başkan Ali Bahar, "Bu çerçevede de odalarla yapılmış iş birliği anlaşmalarını yenilemek ve daha aktif bir hale getirmek arzusundayız. İlk başlangıç noktası olarak da Varşova'yı seçtik. Bu seçimimizde Polonya'nın son on yıllarda göstermiş olduğu ekonomik performansın ve gelişme ivmesinin yanı sıra ülkelerimiz arasında hali hazırda var olan dostane ilişkilerin payı da büyüktür. Bizleri bu kadar sıcak ve dostane karşılıyor olmanız da çok mutlu etti, karşılıklı iş birliğimiz adına çok güzel bir başlangıç yapmış olduk" dedi. Forum, kongre gibi ortak etkinliklerin yapılması konusunda çalışacaklarını dile getiren Başkan Bahar, "Ortak organizasyonlar konusunda en az bizim kadar motive olduğunuzu görmek memnuniyet verici. Bugün imzaladığımız iş birliği anlaşması, ileride birlikte gerçekleştireceğimiz ortak projeler, organizasyonlar ve karşılıklı heyet ziyaretleri açısından güzel bir başlangıç olacaktır" diye konuştu.

TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR PARTNER

Antalya'dan güçlü bir heyeti ağırlıyor olmaktan onur duyduklarını dile getiren Marek Kloczko ise "Türkiye ile ve TOBB ile sıkı ilişkiler içerisindeyiz. Benzer şekilde çeşitli büyük odalarla da ortak çalışmalarımız oldu. Bu bağlamda Antalya ile böylesine bir çalışma imkanı olması bizleri son derece memnun eder" dedi. Ülkeler arasında ticari olarak büyük bir potansiyel olduğunu ve en kısa zamanda ilgili sektörlere yönelik bir alım heyeti ziyareti düzenleyeceklerini kaydeden Kloczko, "Türkiye güçlü ekonomisi, ticari ilişkileri ve dinamik iş dünyası ile güçlü bir partnerimiz. Bildiğiniz gibi Türkiye Polonyalıların en çok tercih ettiği turizm destinasyonudur, birçok Polonyalı için ise Antalya'nın yeri çok daha özel, çok daha ayrıdır" diye konuştu.

Atso'dan Antalya Ekonomisine Yeni İhracat Pazarları

Atso'dan Antalya Ekonomisine Yeni İhracat Pazarları

Atso'dan Antalya Ekonomisine Yeni İhracat Pazarları

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler