Atso Hackathon Başlıyor

Atso Hackathon Başlıyor

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Tarım Teknolojileri Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi projesi kapsamında iki gün sürecek olan ATSO Hackathon için...

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Tarım Teknolojileri Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi projesi kapsamında iki gün sürecek olan ATSO Hackathon için başvurular başladı.

ATSO tarafından hayata geçirilen, ATSO Tarım Teknolojileri Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi projesi kapsamında, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 2022 yılı Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Mali Destek Programı tarafından desteklenen ATSO Hackathon'u, 11-12 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. 36 saat sürecek olan ve yenilikçi fikirler geliştirebilecek takımların yazılım odaklı düzenlenecek ATSO Hackathon'una son başvuru tarihi 6 Nisan olarak belirlendi.

Genç yazılımcı ve tasarımcıları bir araya getirecek olan bir etkinliğe imza attıklarını kaydeden ATSO Başkanı Ali Bahar, "Yarışmaya katılacak olan ekiplerimiz, yenilikçi ürün ve hizmet konusunda, bitkisel üretim alanında veri işleme ve bunların kullanılabilmesinde sürdürülebilir çalışmaları hayata geçirebilecekler. İnovatif fikirlerin projelendirileceği yarışmamıza katılacak takımlarımıza başarılar diliyorum" dedi.

10 TAKIM KATILABİLECEK

ATSO Hackathon organizasyonunda hayata geçirilen çözümlerin uzman bir jüri tarafından değerlendirileceğini belirten Başkan Bahar, "ATSO Tarım Teknolojileri Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi içinde yer alan dikey tarım ünitelerinden alınacak verilerin işlenmesi, optimum verim için gerekli parametrelerin belirlenmesi ve raporlanmasına yönelik yazılım geliştirmeleri beklenen hackathon, üniversite öğrencilerinin, yeni mezunların ve yazılım ile uğraşan tüm bireylerin katılımına açık olacak. Takımların en az 2 en fazla 3 kişiden oluşması gereken etkinliğe, en fazla 10 takım kabul edilecek. Hackathon, ATSO Atatürk konferans salonunda gerçekleştirilecek" diye konuştu.

TOPLAM ÖDÜL 25 BİN TL

Tarım dünyasının geleceğine katkı koymak isteyen gençleri hackathon etkinliğine davet ettiklerini dile getiren Başkan Bahar, "ATSO Hackathonu ile yenilikçi projeleri ödüllendirmeye hazırlanıyoruz. Yarışmanın sonucunda birinciye 15 bin TL, ikinciye 6 bin TL, üçüncüye ise 4 bin TL olmak üzere toplamda 25 bin TL para ödülü vereceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler