Atb Eylül Ayı Meclisi Toplandı

Atb Eylül Ayı Meclisi Toplandı

ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Eylül ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci başkanlığında çevrimiçi yapıldı.

ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Eylül ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci başkanlığında çevrimiçi yapıldı. Meclis Başkanı Ekinci, acısıyla ve tatlısıyla bir dönemi geride bıraktıklarını belirterek, Borsa meclisine, yönetim kuruluna, meslek komitelerine, kurullarına, personele hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Yönetimin 1 aylık çalışması hakkında üyelerin bilgilendirildiği Meclis'te, ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, üyelere "54'üncü ve bu dönemin son Meclis toplantımıza hoş geldinizö diye seslenirken, Borsa'nın 2018-2022 dönemindeki çalışmalarını anlattı.

Rusya Federasyonu kotaları, iklim koşullarında kaynaklanan tarımsal zararları, ormanda odun dışı hasatla ilgili sorunları, su kullanımı sorunları, örtüaltı ve haldeki donanımla ilgili güvenlik sorunları ile haldeki trafik sorunları gibi konularda çözümlere ulaştıklarını, lisanslı depoculuk, vergi muafiyetleri, enerji maliyetleri ve uygun koşullu krediye erişim gibi konularda yaptıkları başvurulara henüz tatminkar cevap alamadıklarını anlatan Çandır, "Tüm üyelerimizi genel olarak yakından ilgilendiren bu ve benzeri konulardaki taleplerimizi her aşamada takip etmeye devam edeceğiz" dedi.

PROJELERLE GEÇTİ

Çandır, yürüttükleri projelerle ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. Yöresel Ürünler Projesi kapsamında Korkuteli Karyağdı Armudu ve Antalya Tavşan Yüreği Zeytini'ne coğrafi işaret aldıklarını, YÖREX'i koronavirüs nedeniyle 10 ve 11. kez düzenlediklerini, Antalya Tarım Konseyi liderliğinde yerel yönetimler ve oda borsalarla 25.Hasyurt Tarım Fuarı'nı tekrar başlattıklarını, Zeytinpark'ın korunmasına yönelik çalışmalar çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi ile protokoller imzaladıklarını anlatan Çandır, canlı hayvan borsasının ikinci etabını projelerini tamamladıklarını, maliyetlerin stabil hale gelmesiyle projeyi önümüzdeki dönemde tamamlayacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokolle Antalya hallerinde işlem gören yaş meyve sebze miktar ve fiyatlarını içeren "Antalya Yaş Meyve Sebze Endeksi" ile "Antalya Domates Endeksi" hazırlayarak her ay kamuoyu paylaştıklarını, Nefes Kredisi'ni 8 kez üyelerin kullanımına sunarak zor dönemde üyelerinin yanında durduklarını, Antalya İli Geleneksel ve Yöresel Tarım Ürünleri İhracatının Geliştirilmesi URGE Projesini tamamladıklarını kaydeden Çandır, Yaş Sebze İhracatın Geliştirilmesi URGE Projesi ile Kesme Çiçek İhracatın Geliştirilmesi URGE Projesi'ne başladıklarını belirtti.

HALKIMIZIN DA YANINDA OLDUK

Çandır, Borsa olarak gıda ve eğitimle ilgili yardımlarını artırarak sürdürdüklerini söylerken, Atalya Ticaret Borsası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne endüstri 4.0 robotik kodlama sınıfını kazandırdıklarını, koronavirüs tedavisinde kilit rol oynayan 4 Yüksek Akış Oksijen Cihazı'nı İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağışladıklarını belirtti. Çandır, Manavgat yangınında 100 ton saman ve yem ile diğer oda borsalardan gelen saman, yem ve gıda gibi ayni yardımları Manavgatlılara ulaştırdıklarını anımsatırken, kamu yararı olan bir çok etkinliğe de destek olduklarını söyledi. Çandır, "Katıldığımız toplantılarda; ülkemiz, kentimiz ve sektörümüzle ilgili yaşadığımız sorunları, beklentilerimizi ve çözüm önerilerimizi iş dünyamız ve ilgilileri ile paylaştık" dedi.

bir kez daha teşekkür ediyorumö dedi.

ÜYELERİ OY KULLANMAYA DAVET ETTİ

Başkan Çandır, Borsa seçimlerinin 1 Ekim tarihinde gerçekleştirileceğini belirtirken, "Ülkemizin en seçkin kurumları arasında bulunan Borsamız geleneklerine uygun bir biçimde tamamlayacağına inancım tamdır. Tüm üyelerimizi oylarını kullanmaya davet ediyorum. Borsamız seçimlerinin, kurumumuz, üyelerimiz, sektörümüz, kentimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Başkan Çandır, babasını kaybeden Meclis Üyesi Hakkı Ergin Civan ve ailesine baş sağlığı, merhuma rahmet diledi.

Mecliste üyeler, sektörlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

FOTOĞRAFLI

Atb Eylül Ayı Meclisi Toplandı

Atb Eylül Ayı Meclisi Toplandı

Atb Eylül Ayı Meclisi Toplandı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler