Aspendos'ta 'carmina Burana' Büyüsü

Aspendos'ta 'carmina Burana' Büyüsü

DEVLET Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nce bu yıl 29'uncusu düzenlenen "Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nde sona gelindi. Festivalde "Don Quıxote"...

DEVLET Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nce bu yıl 29'uncusu düzenlenen "Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nde sona gelindi. Festivalde "Don Quıxote" balesinin ardından sahne kantatı "Carmina Burana" izlendi.

Serik ilçesindeki tarihi Aspendos Tiyatrosu'nun muhteşem akustiğinde devam eden festivalin dördüncü eseri, önceki yıllarda izlenme rekoru kıran ve Antalya Devlet Opera ve Balesi'nce sahnelenen "Carmina Burana" adlı sahne kantatı oldu. Işık efektleriyle de renklendirilen muhteşem esere yerli ve yabancı sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu.

İÇİNDE 200 ŞİİR VE ŞARKI VAR

Alman besteci Carl Orff tarafından Münih yakınlarındaki bir manastırda bulunan 200 kadar şiir ve şarkıdan esinlenerek oluşturulan "Carmina Burana'da orkestrayı şef Hakan Kalkan, koroyu da şef Mahir Seyrek yönetti. Antalya Devlet Opera ve Balesi solist sanatçıları soprano Nurdan Küçükekmekçi, tenor Devrim Demirel ve bariton Serhat Konukman da solist olarak izleyici karşısına çıktı. Tarihi tiyatroda unutulmaz bir akşam yaşayan, opera şarkılarıyla geçmiş tarihe bir kez daha yolculuk yapan sanatseverler, "Carmina Burana'yı dakikalarca alkışladı.

Festival 25 Eylül Pazar günü saat 21.00'de dünyaca ünlü opera bestecilerinin en seçkin eserlerinden parçaların yer alacağı "Gala Konseri'yle sonlanacak.

FOTOĞRAFLI

Aspendos'ta 'carmina Burana' Büyüsü

Aspendos'ta 'carmina Burana' Büyüsü

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler