'Arabaşı Çorbası' Konyalıları Buluşturdu

'Arabaşı Çorbası' Konyalıları Buluşturdu

AKDENİZ Konyalılar Federasyonu, Antalya'da yaşayan Konyalıları geleneksel "Arabaşı Çorbası Gecesi'nde buluşturdu.

AKDENİZ Konyalılar Federasyonu, Antalya'da yaşayan Konyalıları geleneksel "Arabaşı Çorbası Gecesi'nde buluşturdu.

Kepez İlçesi'ndeki bir düğün salonunda düzenlenen geceye Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Akdeniz Konyalılar Federasyonu'na bağlı dernekler ve üyeleri katıldı. Akdeniz Konyalılar Federasyonu Başkanı Hasan Hüseyin Cengiz, "Arabaşı Çorbası" gecesinin geleneksel her yıl Ocak ayında düzenlendiğini, bölgede yaşayan Konyalıları bir araya getirdiğini söyledi. Başkan Cengiz, "Hemşehrililerimiz bu gecede tanışıp kaynaşıyor, soğuk günlerin sıcak çorbası "Arabaşı'nı içerek ısınıyorlar" dedi.

BAŞKAN UYSAL "ARABAŞI'NI SEVDİ

Konyalı aşçı ve kadınların pişirdiği "Arabaşı" çorbası ikram edilen Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal'da, çorbanın lezzetine doyamadığını söyledi. Başkan Uysal, "Şehrimizdeki varlığınızla gurur duyuyoruz, iyi komşuluğunuz için teşekkür ediyoruz" dedi, hemşehri derneklerinin her zaman yanında olduklarına vurgu yaptı.

ÇORBANIN TAHRİHÇESİ ANLATILDI

Gecenin sunumunu üstlenen Zübeyde Kartalmış, "Arabaşı" çorbasının tarihçesini anlattı. Kartalmış, "Arabaşı, Konya bölgesinin yöresel bir çorbasıdır. Asıl adı "Aroaşı'dır. 13. yüzyılda Karamanlı Beyliği'nde tören yemeği olarak konuklara ikram edilmiş. Arabaşı, Konya'dan sonra Yozgat, Kayseri, Nevşehir illerinde de kış aylarının şölen yemeği haline gelmiş. Arabaşı, tavşan, tavuk, hindi, kaz eti ile pişiriliyor. Çorbanın özelliği tahta kaşık ile içilmesi" dedi.

TAHTA KAŞIKLA HALAY ÇEKİLDİ

Çorba ikramının ardından Konyalı sanatçı Muzaffer Sarıkaya ve saz ekibi sahne aldı, Konya yöresine ait türküleri seslendirdi. Yöresel halk dansları, tahta kaşıklı halaylar ile renklendi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler